2015. július 18., szombat

Étcsokoládés meggylekvár


Apró, piros, mélybordó szemek gördülnek végig az asztalon. Éppen meggyet magozok. Hogy mihez? Egy különleges lekvárhoz. Tökéletes lesz a kesernyés csokoládé és a savanykás meggy elegye. 

Hozzávalók 2 kicsi üveghez (kb. 2 dl):

50 dkg meggy
10 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1 tk. pektin

A meggyet megmossuk, kimagozzuk és megszórjuk cukorral. Állni hagyjuk fél órát a gyümölcsöt. 
Miután egy kis levet eresztett a gyümölcs, megszórjuk pektinnel és felrakjuk a tűzre közepes lángon. Körülbelül 15-20 percig főzzük a lekvárt és hozzáadunk 10 dkg összetört étcsokoládét. 
Addig kevergetjük a  meggyes - étcsokis alapot, amíg teljesen el nem olvad a csokoládé. 
Kimosott és kigőzölt üvegekbe töltjük a lekvárt, lezárjuk tetővel azokat és hagyjuk kihűlni. 
Egyszerű kekszekre kenve, sütemények töltelékeként vagy akár palacsintára kenve fogyaszthatjuk.