2015. július 31., péntek

Sasréti vaddisznóragu leves cipóban tálalva - Sasréti Vendégház


Akár magyar, akár horvát Baranya, akkor vadban gazdag területek jutnak eszébe már egy kezdő vadásznak is. Sőt már Széchenyi Zsigmond is megírta az Ünnepnapok című könyvében a környék minőségi és igen bőséges vadállományát. "Vadregényes ízek éttermei vadregényes tájakkal várnak minden látogatót erdőmélyi panziókban, mesebeli tájakon. Helyi vadakból és egyéb a helyi rengetegekben megtalálható vegyszer és adalékanyag mentesen termesztett alapanyagokból készített ínycsiklandó fogásokkal kedveskednek vendégeik számára. Messze a város zajától érintetlen tájakon barangolva pihenhetjük ki a hétköznapok fáradalmait, miközben a legkülönfélébb helyi specialitásokból válogathatunk kedvükre."
http://pannonflavours.org/hu/adventure-route/vadregenyes-izek-5.html 


Sasréti Vendégház receptjei közül kaptunk egy könnyen elkészíthető, tartalmas leves receptet. Természetes környezetből származó alapanyagokból, frissen készítve édeskés, fűszeres, zamatos íz hatás érhető el.

Sasréti vaddisznóragu leves cipóban tálalva
Elkészítés: 90 perc
Hozzávalók:
50 dkg vaddisznó comb
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukorborsó
10 dkg gomba
10 dkg petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
4 dkg só
1 evőkanál őrölt bors
8 dkg zsír
tárkony, ízlés szerint
adagonként 1 citromkarika



  • A kenyértésztából cipókat sütünk.
  • A húsokat és a zöldségeket kockára, a hagymát és a tárkonyt apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  • A zsírban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húskockákat és tovább pirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, kevés csont lével felengedve félpuhára pároljuk.
  • Felöntjük a maradék csont lével, hozzáadjuk a zöldségeket, tárkonnyal ízesítjük és készre főzzük.
  • A cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük, a levest belemerjük citromkarikával illetve tejföllel díszítve tálaljuk.
Meg lehet kóstolni: a hosszúhetényi Hotel Kövestetőben, valamint a Sasréti Vendégházban.