2015. október 28., szerda

Majonézes cékla-alma saláta


 A birsalma után jöjjön a cékla. Csak úgy harsogja, hogy itt a színes ősz. Nem annyira közkedvelt zöldség, de mérhetetlen pozitív hatással van a szervezetünkre. Tele van antioxidánsokkal. Hatékony gyógyír a májproblémákra, anyagcsere folyamatokra és gátolja a rákos sejtek szaporodását. Aki egyszer rákap az ízére, soha nem tud szabadulni tőle. Most egy roppant egyszerű és könnyen megszerethető salátát ajánlok a figyelmetekbe. Ha valamilyen ételt a sütőben készítetek, akkor dobjatok mellé alufóliába csomagolt céklát. Maximum 45 perc alatt elkészül a sült zöldség és akár 1-2 nappal később is felhasználható. Csirkéhez, halhoz vagy akár egy komolyabb sertéssülthöz is jó szívvel ajánlom ezt a salátát.







Hozzávalók 4 személyre

4 db közepes alma
4 db közepes cékla
1 dl majonéz
2 dl joghurt

+ ALUFÓLIA A SÜTÉSHEZ










  • A céklákat megmossuk és héjastól alufóliába csomagoljuk. 
  • Sütőben maximum 45 perc alatt megsütjük és a fóliába csomagolva hagyjuk kihűlni.
  • Az almákat megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. 
  • A kihűlt céklát megtisztítjuk a héjától. Ezt egyszerűen egy késsel lehúzhatjuk. Majd a céklát is hasonló darabokra vágjuk, mint az almát. 
  • Egy tálban összekeverünk majonézet és joghurtot. Aki kicsit édesebben szereti az ilyen salátákat, az adjon hozzá 1 tk. mézet. 
  • Forgassuk bele az almát és a céklát az öntetünkbe és azonnal fogyaszthatjuk.