Rozmaringos bárányborda


Horgásztúránkon készítettem egy emberes sültes tálat csak úgy a kis FOX szettel. Volt rajta csevap, a Fűszerész kávés texasi rubjával ízesített marhahús és rozmaringos bárányborda. Köretként pedig rozmaringos sült tök került a tányérra. Otthon előre elkészített ajvár is került az elemózsiás pakkunkba. Ezekből a finomságokból most egyet ragadok ki. Ez a rozmaringos bárányborda. Az alapanyagot saját vágás hiányában most Sezginnél, a török hentesnél vásároltam. Meg kell hagyni szép portékákkal kényezteti el a vevőket. Mivel ilyen szép lakomát sikerült csapni még a halőr bácsit is meghívtuk egy kis falatozásra. 
Az elkészítés roppant egyszerű és a végeredmény igazán ízletes.

 


Elkészítési idő: maximum 15-20 perc a hús vastagságától függően

Hozzávalók 2 személyre: 
6 db bárányborda
10 dkg vaj
3 ág rozmaring (10 cm hosszú)

bors
6 gerezd fokhagyma






  • Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Néhány perc után kellő forróságot ér el a serpenyő tartalma és máris mehet bele az ízletes, előkészített bárányborda.
  • A húsokat vékonyan megsózzuk és borsozzuk. Én erre frissen őrölt borsot használtam. Kicsit intenzívebb, frissebb lesz.Majd felaprított és egész rozmaringgal megszórjuk a húsokat. Így kerül a serpenyőbe. Megtisztított, félbe vágott fokhagymagerezdeket dobunk még a bordák mellé. 
  • Vastagságtól függően alacsony/közepes lángon kb. 8-10 percet sütjük oldalanként a húsokat. Vigyázzunk nehogy kiszáradjanak és túlsüljenek az értékes bárányfalatok. Vannak akik véresebben szeretik a báránybordát, abban az esetben csökkentsünk a sütési időn. 
  • Tálaljuk friss őszi salátával és/vagy sült tök kockákkal ezt az ételt.   





Népszerű bejegyzések