Baconbe tekert kukorica a nyár slágere


Éljen a szabadság, a láblógatás, a pancsolás és a grillezés! Ha ez mind megvan így szépen sorban, akkor ajánlok egy igazi finomságot. A gyümölccsel hűtött rozé mellett ez nálunk az a baconbe tekert kukorica a nyár slágere. Ezzel a kettővel már tökéletesen jól elütném az időt egy szép nyári napon. 


 

Hozzávalók 2 db kukoricához:
Elkészítési idő: 15 perc

2 cső főzni való kukorica (vagy fagyasztott csöves kukorica) 
20 dkg bacon
friss kakukkfű
só 
őrölt fekete bors 

 




Vegyünk két cső kukoricát, tisztítsuk meg a levelétől és bajuszától. 

A baconszalonnákat fektessük egy kicsit átfedésben egymásra olyan hosszan, amilyen hosszú a kukorica. A bacon mennyisége függ a kukorica hosszúságától és szélességétől is. Én most a saját példámat hoztam, hogy mennyit használtam fel hozzá. 


A kukoricát rátesszük a baconre, sózzuk, enyhén borsozzuk. 
A lefektetett baconszeletekre friss kakukkfű leveleket morzsoltam, de bármilyen zöldfűszerrel tehettek egy próbát legyen az snidling, rozmaring vagy bazsalikom. Ízlés és éppen rendelkezésre álló fűszer kérdése. 

Majd egyszerűen betekerjük a baconbe a kukoricákat és máris mehet a grillre (vagy a hűtőbe a másnapi vagy későbbi felhasználásig). Folyamatos forgatás mellett, maximum 10 percig sütjük, vagy addig amíg szép piros nem lesz a bacon. 

TIPP: Szeretitek a csípőset? Akkor a Chilion Habanero fecskendője jól fog passzolni ehhez a finomsághoz is. Kis helyen is elfér, bárhol előkaphatjuk és "maszatmentesen" adagolhatjuk. Remek találmány! :-) 

Ígérem Nektek, hogy nem fogtok csalódni! Mindenki meg fogja nyalni mind a 10 ujját! :-)



Népszerű bejegyzések