Szarvasgombás marhaburger



Jó hamburgert nagyon sokan tudnak sütni. Engem viszont az érdekel, hogy egy kis csavart is bele tudjak vinni ebbe a fogásba. Nyugi nem nyitok hamburgerezőt, de a család és a barátok nagy örömére mindig valami újdonságon töröm a fejem. Most is egy ilyen változat ez. 

Hozzávalók 4 db hamburgerhez:
Elkészítés 30 perc:

70 dkg darált marhahús
10 dkg vöröshagyma
1/2 tk. só
1/2 tk. őrölt fekete bors
10 dkg vaj
0,5 dkg szarvasgomba

20 levél bazsalikom
1 db lilahagyma
20 db koktélparadicsom
4 db hamburger zsemle

Első lépésben ha hamburgerhúst összegyúrjuk. Sóval, őrölt fekete borssal és apróra vágott vöröshagymával összedolgozzuk. A legjobb, ha a vöröshagymát a hús darálásakor a hússal együtt ledaráljuk. Így tökéletesen belekeverhető a hagyma az alapunkba, nem lesz darabos. Osszuk 4 egyenlő gombócra a húst és tegyük félre. 

 Következő lépésben puha vajra reszeljük rá kis lyukú reszelőn a szarvasgombát. Alaposan összedolgozzuk a vajjal és egy hengert formázunk belőle. Vagy hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük a vajat, hogy megdermedjen és szeletelhető legyen. 

TIPP:
A vajba szarvasgomba helyett gyúrjunk frissen aprított fűszereket saját ízlésünk szerint. 

Mindenképpen figyeljünk oda, hogy a vaj alaposan megdermedjen, mert csak így tudjuk szépen vágni és a húsba bebugyolálni.





Vajkorongok katonás sorrendben. 





Az előkészített húspogácsák és a töltelékük.







A húspogácsánk belsejébe egy mélyedést formázzunk. Ebbe kerül bele a vaj.


A hússal beburkoljuk a vajat. Az a lényeg, hogy a vaj a húspogácsa közepén maradjon. Alaposan tömörítsük össze a húspogácsát és sütésig a hűtőben tartsuk. 





Végül grillen vagy serpenyőben oldalanként 5-5 percig sütve szaftos pogácsákat kapunk. A zsemléket kettévágjuk bazsalikomlevelet, kettévágott koktélparadicsomot, vékonyra szelt lilahagymát teszünk bele és máris fogyaszthatjuk.



Népszerű bejegyzések