2017. szeptember 4., hétfő

Fűszerkeverék gím- vagy dámszarvashoz


Egy zöldséges szarvasragut fogok készíteni és ehhez kitaláltam egy kis fűszerkeveréket. Az összekevert fűszerek egy kis befőttes üvegbe zárva hosszú hónapokig eláll és mindig csak egy kevésre van hozzá szükségünk. Ha grilleznétek vagy sütnétek egy kis vadhúst, akkor forgassátok ebbe a keverékbe. Természetesen egy-egy főzés alkalmával nem csak igen keveset használok ebből az összeállításból, mert igen karakteres.

Hozzávalók 5 dkg fűszerkeverékhez:

1/2 ek. borókabogyó
1 ek. mustármag
1 tk. koriander mag
3 ek. kakukkfű
1 ek. durvára őrölt fekete bors

Az egész borókabogyót és a fekete borsot egy mozsárban durvára törjük. 

Hozzáadjuk a koriandermagot és a mustármagot, továbbá a szárított kakukkfüvet.

Alaposan összekeverjük az egészet és egy jól záródó üvegbe kanalazzuk. 1 teáskanálnyi fűszerkeveréket 1 kg szarvashúshoz adok, de természetesen ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető a mennyiség.





Nyomtasd ki a bejegyzést!