Egyszerű garnéla a szilveszteri bulihoz
Az utolsó pillanatban valamilyen apró falatkákra gondolsz a szilveszteri bulihoz? Vagy univerzális, de mégis egy kicsit különleges fogásra vágysz?
A legegyszerűbb megoldás egy kis pikáns garnélarák. Gyorsan el is készül és biztosan remek kiegészítője lesz az ünnepi fogások sorának vagy éppen a hidegtálaknak.
Vásárolhatjátok tisztított változatban, fagyasztva a garnélát, de akár egészben is a tányérra kerülhetnek. Ez az egyik legismertebb változat.
Elkészítési idő: 15-20 perc
Hozzávalók kb. 6-8 személyre
1 kg tisztított garnélarák
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
2 db citrom leve és héja
só
őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
- A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az 1 kg tisztított garnéla rákot.
- Ízlés szerint sózzuk és őrölt fekete borssal megszórjuk az egészet (esetemben 1 tk. só volt és kb. 1/4 tk. őrölt fekete bors), továbbá 4 gerezd finomra aprított fokhagymával, 1 dl fehérborral, 2 db citrom reszelt héjával és kifacsart levével gyarapítjuk a serpenyőnk tartalmát.
- Gyakori kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük ebben a keverékben a garnélákat.
- Egy szűrőkanállal kiszedjük a rákokat a főzőléből és számtalan módon tálalhatjuk. Keverjük tésztához, salátába, díszítsünk velük hidegtálat, falatozzuk magában vagy éppen készítsünk egy rendhagyó Surf and turf húsételhez!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!