Egyszerű garnéla a szilveszteri bulihoz
Az utolsó pillanatban valamilyen apró falatkákra gondolsz a szilveszteri bulihoz? Vagy univerzális, de mégis egy kicsit különleges fogásra vágysz?
A legegyszerűbb megoldás egy kis pikáns garnélarák. Gyorsan el is készül és biztosan remek kiegészítője lesz az ünnepi fogások sorának vagy éppen a hidegtálaknak.
Vásárolhatjátok tisztított változatban, fagyasztva a garnélát, de akár egészben is a tányérra kerülhetnek. Ez az egyik legismertebb változat.
Elkészítési idő: 15-20 perc
Hozzávalók kb. 6-8 személyre
1 kg tisztított garnélarák
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
2 db citrom leve és héja
só
őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
- A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk az 1 kg tisztított garnéla rákot.
- Ízlés szerint sózzuk és őrölt fekete borssal megszórjuk az egészet (esetemben 1 tk. só volt és kb. 1/4 tk. őrölt fekete bors), továbbá 4 gerezd finomra aprított fokhagymával, 1 dl fehérborral, 2 db citrom reszelt héjával és kifacsart levével gyarapítjuk a serpenyőnk tartalmát.
- Gyakori kevergetés mellett kb. 15 percig főzzük ebben a keverékben a garnélákat.
- Egy szűrőkanállal kiszedjük a rákokat a főzőléből és számtalan módon tálalhatjuk. Keverjük tésztához, salátába, díszítsünk velük hidegtálat, falatozzuk magában vagy éppen készítsünk egy rendhagyó Surf and turf húsételhez!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
