Túrós - málnás palacsinta egy kis csavarral



Palacsintából nem lehet nálunk eleget sütni. Nénikém és Anyukám az idén szerintem palacsintázót nyithattak volna, mert az unokabocsaim egyszerűen falták ezt az édességet. 

A Nagymarosi Csípős Fesztiválon találkoztam ezzel a csípős málna sziruppal és mindenképpen szerettem volna kipróbálni a tippként adott túrós palacsintával. Természetesen azok, akik nem kedvelik a tüzes ízeket hagyják el bátran ezt a szószt és fogyasszanak el a ízletes túrós-málnás palacsintát.

Elkészítési idő: 30 perc 
Hozzávalók kb.10 darab palacsintához:
25 dkg liszt 
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
1 csipet só

olaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

30 dkg tehéntúró
2 ek. akácméz
1 db lime leve és héja
15 dkg friss málna
2 dl tejszín felverve
mentalevél ízlés szerint
csípős málna szirup ízlés szerint

➽ A palacsintatésztát összekeverjük. A darabszám attól is függ, hogy milyen vastag tésztát sütünk. 
A tojást, a tejet és a lisztet összekeverjük csomómentesre. Szódával vagy ásványvízzel hígítjuk az egészet. Fél órát pihentetjük a tésztát, majd újra alaposan összekeverjük az egészet és kezdődhet a sütés. 

➽ Egy evőkanálnyi olvadt zsírt vagy étolajat öntünk a palacsintasütőbe, körbeforgatjuk benne az és így vele együtt forrósítjuk föl.
Amikor már elég forró a serpenyő mehet bele egy közepes merőkanálnyi tészta. Ízlésfüggő ki jobban, ki kevésbé szereti a palacsintát megsütni. Oldalanként kb. 1 - 1,5 percet számoljunk, de függ a serpenyő forróságától. Erre figyeljünk, mert különben odaég a tészta. Megfordítjuk a palacsintát, majd megsütjük a másik oldalát is, majd egy tányérra kirakjuk. 

➽ Minden palacsinta előtt kb. fél evőkanálnyi olajjal löttyintsük meg a palacsintasütőt, kivéve, ha nem valami hiperszuper bevonatos palacsintasütőnk van. Akkor nem kell. 

➽ A tölteléket elkészítjük a következő lépésben. A túrót (én csak házi, krémes, zsíros túrót használok) összekeverjük egy lime reszelt héjával és kifacsart levével. Továbbá hozzáadunk 2 ek. akácmézet. Ízlés szerint módosíthatjátok cukorra, édesítőre a mézet. Alaposan összekeverjük az egészet. 
2 dl tejszínt kemény habbá verünk, amelyet hozzáadunk a túrós keverékhez, hogy fellazítsuk a tölteléket. 

➽ Végül minden palacsintát megkenünk a túrós töltelékkel, friss málnát és mentalevelet szórunk rá. Ízlés szerint csípős málnasziruppal is meglocsoljuk a desszertet és négybe hajtjuk. 

Természetesen az extrém ízeket kevésbé kedvelők hagyják el a csípős szószt és a mentalevelet. A bevállalósoknak pedig igazán kalandos finomságban lesz részük. 



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések