Gyors ebéd - Medvehagyma pestos spagetti kaliforniai paprikával
Ha már elraktuk a mennyei medvehagyma pestonkat, akkor érdemes egy gyors recepttel kipróbálni, hogy ne csak a hűtőben pihenjen. Bevallom én villámebédként ezt ettem a héten. Igen fiúk és húsimádó barátaim ez nem az az étel, amellyel 8 órát kapálhatunk kint a kertben, de egy gyors és ízletes fogásként biztosan megállja a helyét egy rohanós napon.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 1 személyre:
15 dkg spagetti
1,5 liter víz és egy csipet só a főzéshez
1 ek. medvehagyma pesto
5 dkg kaliforniai paprika
tálaláshoz friss parmezán és frissen aprított medvehagyma
egy csipet só
➽ A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. Ez kb. 10 percet vesz igénybe. Én mindig egészben hagyom a spagettit, de ez ízlés kérdése.
➽ Amíg a tészta megfő, addig a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
➽ A megfőtt tésztát leszűrjük és még melegen összekeverjük a 1 evőkanál medvehagyma pestoval és a friss, csíkokra vágott kaliforniai paprikával. Én egy csipet sóval ilyenkor meghintem az egészet és alaposan összeforgatom.
➽ Tálaláskor egy kevés reszelt parmezánnal megszórjuk a tészta tetejét és ha akad a kezünk ügyébe még friss medvehagyma, akkor abból is szórhatunk rá.
➽ TIPP HÚSIMÁDÓKNAK! 15 dkg csíkokra vágott csirkemellet sózva, borsozva megpirítunk kevés olívaolajon és ezt a tésztához adjuk. Extra tipp: Csirkehús helyett személyenként 10-15 dkg pirított garnélarák is kerülhet a tésztához. Menyei gyors ételt varázsolhatunk ebből a néhány hozzávalóból.
Nyomtasd ki a bejegyzést!