Nagymarosi Csípős Fesztivál


Sokan úgy tartják, hogy biztosan nincs semmi újdonság egy évről évre megrendezendő azonos tematikájú fesztiválon. Pedig van! Már csak ezért is, mert a termelők mindig valamilyen újdonsággal rukkolnak elő.  A kapszaicinfüggők évről évre többen vannak, az időjárás szinte minden évben remek. 


Szeretnék képeket megosztani veletek a fesztiválról. Chili szépségverseny, tombola, számtalan színpadi program várta a látogatókat. A termelők továbbra is külön zászlócskával jelezték a chilivel felturbózott élelmiszereket, mint például a sajtokat, kolbászokat, szörpöket, chutneykat.
 

Új arcok is színesítették a termelők sorát különféle szószokkal, savanyúságokkal, krémekkel. Az én kedvencem most az almás-karamellás chilikrém volt és a savanyúságként eltett jalapeno.


Természetesen az igazi nagyágyúk is képviseltették megukat. A Fenevad termékek igazi kedvencek és az Aranyszarvas díjnyertes chiliszósz pedig abszolút favorit. Húsokhoz, mártásokhoz kiváló mindegyik termék. Emellett hamburgerekbe, szendvicsekbe rakva is kiváló.


Amiről pedig lehetetlen lemondani az a friss chili. Ebből ezen a redezvényen lehet a legszélesebb választékot szemrevételezni. Hol darabra, hol súlyra lehetett vásárolni. Tölteni való jalapeno mellett, savanyúságnak való paprikák és akár saját chiliszósz készítéséhez szükséges különlegesebb morugát vagy jolokiát is választhatunk. Ez a színes kavalkád megért minden egyes fotót. 
Jövőre már előre írjátok be a naptárba, hogy augusztus végén ismét Nagymaroson Chilifesztivál!




Népszerű bejegyzések