Ropogós nyári káposztasaláta




A nyári grillezéshez, sültekhez hozok most nektek egy igazán ropogós - ecetes salátát. Minden alapanyagot könnyedén beszerezhettek hozzá a piacon, tehát költséghatékony, ízletes, friss!


Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre: 

60 dkg fejes káposzta
1 db kígyóuborka
3 db közepes paradicsom
3 db paprika
víz
ecet
cukor
1/4 ek. só

➽ Egy igazán éles készre és egy nagy tálra lesz szükségünk ennél a receptnél. Megmossuk a zöldségeket, az uborka végeit levágjuk, a paprikát kimagozzuk és már kezdődhet is a szeletelés. A paradicsomon kívül mindent közel azonos méretűre vágunk. A paradicsomot pedig felkockázzuk. Akinek van szeletelő gépe, annak egyszerűbb doga van, de így sem kell túl sok idő az elkészítéshez.

➽ A felvágott zöldségeket egy tálba tesszük, enyhén megsózzuk az egészet és 5-10 percig állni hagyjuk.

➽ Mintha uborkasalátát készítenénk, úgy egy ecetes öntetet keverünk össze. Ez vízből, ecetből és cukorból áll. Ez a keveréket ízlés szerint alakítjuk ki, de kb. így tevődik össze nálunk: 1 liter víz, kb. 3 ek. cukor, kb. 6 ek. ecet. De ez ízlés szerint és alkalmanként változik nálunk. Mindig meg kell kóstolni ezt a keveréket, hogy a saját formátokra alakítsátok. Nem kell ellepnie a lének teljesen a zöldségeket. Inkább többször keverjétek át.

➽ Végül nem marad más hátra, hogy alaposan összeforgatjuk a zöldségeket és akár frissen fogyaszthatjuk, de néhány órát a hűtőben is pihenhet.

➽ Kiváló grillezett húsokhoz, sültekhez vagy éppen egy kis mátrai borzaskához is.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések