Ropogós nyári káposztasaláta
A nyári grillezéshez, sültekhez hozok most nektek egy igazán ropogós - ecetes salátát. Minden alapanyagot könnyedén beszerezhettek hozzá a piacon, tehát költséghatékony, ízletes, friss!
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg fejes káposzta
1 db kígyóuborka
3 db közepes paradicsom
3 db paprika
víz
ecet
cukor
1/4 ek. só
➽ Egy igazán éles készre és egy nagy tálra lesz szükségünk ennél a receptnél. Megmossuk a zöldségeket, az uborka végeit levágjuk, a paprikát kimagozzuk és már kezdődhet is a szeletelés. A paradicsomon kívül mindent közel azonos méretűre vágunk. A paradicsomot pedig felkockázzuk. Akinek van szeletelő gépe, annak egyszerűbb doga van, de így sem kell túl sok idő az elkészítéshez.
➽ A felvágott zöldségeket egy tálba tesszük, enyhén megsózzuk az egészet és 5-10 percig állni hagyjuk.
➽ Végül nem marad más hátra, hogy alaposan összeforgatjuk a zöldségeket és akár frissen fogyaszthatjuk, de néhány órát a hűtőben is pihenhet.
➽ Kiváló grillezett húsokhoz, sültekhez vagy éppen egy kis mátrai borzaskához is.
