Sült sárgabarack joghurthabbal
A piacon sétálgatva itt-ott lehet még kapni sárgabarackot. Meg is ragadtam az alkalmat és néhány szem a kosaramba került. De csak semmi pánik! Más gyümölccsel is érdemes ezt a habkönnyű desszertet elkészíteni. Én például áfonyával fogok következő alkalommal kísérletezni. A recept roppant egyszerű és fél órán belül már kész is!
Elkészítési idő 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg sárgabarack
3 ek. barna cukor
1 db citrom
3 dl tejszín
2 ek. akácméz
20 dkg görög joghurt
➽ A sárgabarackokat megmossuk, felvágjuk, a magot kiszedjük és felnegyedeljük. Egy magas falú sütőedénybe terítjük a barackszeleteket és 3 ek. barna cukorral megszórjuk azokat. Sütőbe tesszük a gyümölcsöket és 250 °C-on 10 percig sütjük, átkavarjuk egy kanállal és további 10 percig sütjük. Amikor elkészül kivesszük a sárgabarackokat, meglocsoljuk egy citrom levével és hagyjuk kihűlni azokat.
➽ A barackok felét és a sütőtálban lévő levet egy tálba öntjük és botmixerrel pürésítjük.
➽ A tejszínt kemény habbá verjük. Azután óvatosan hozzákeverjük a görög joghurtot és az akácmézet.
➽ Végül két pohárba rétegezzük az alapanyagokat. Először egy nagy kanál joghurtkrém, majd egy kis barackpüré és egy kis sült sárgabarack. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy minden alapanyag. A tetejére szórhatunk egy csipet friss kakukkfüvet vagy éppen durvára tört pisztáciát. Frissen fogyasztandó!
Nyomtasd ki a bejegyzést!