Tárkonyecet


Mivel tárkonytúltengés van a fűszerkertünkben, így ki kellett találnom, hogy mire használom fel a megzabolázott ágakat. Így jött az öltet a tárkonyecet készítésére.  A tárkonyról bővebben itt olvashattok a blogon.
Roppant egyszerű és annál finomabb lesz a végeredmény! 

Elkészítési idő: 5 perc + 1 hónap érlelés
Hozzávalók 5 dl ecethez: 

5 dl étkezési ecet 10 %
5 ág tárkony 

➽ A tárkonyágacskákat megmossuk és egy jól zárható üvegbe tesszük azokat.

➽ Következő lépésben felöntjük  5 dl ecettel az egészet és lezárjuk az üveget.

➽ 1 hónapig érleljük a lezárt üvegben az ecetet. Ekkorra jól átveszi a fűszernövény ízét. 

➽  Tökéletes ízesítője lesz a leveseknek, salátáknak vagy éppen egyes főzelékeknek, mint például a krumplifőzelék.
 

https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések