Transzferfólia a süteményre, csokoládéra - Így használd!


 Sokan egyáltalán nem hallottunk még a süteményre, csokoládéra rakható transzferfóliáról, pedig a világ legegyszerűbb dekorálási formája. Milyen vagány, ha a Nagyi hagyományos zserbóját elkészítve egy kicsit feldobjuk a sütemény tetejét. Vagy éppen egy átlagos isler is lehet igazán formabontó egy kis transzferfóliával. 

MI AZ A TRANSZFERFÓLIA?
Egy olyan fólia, amelyet édességek dekorálására használnak. A fólia egyik oldala színezett kakaóvajjal mintázott. 


Működik mindenféle csokoládéval legyen az ét, fehér vagy tej. Persze már léteznek speciális süteménylapra (például piskótára)rakható változat is, de ez jóval ritkább.

FELHASZNÁLÁS
➽ Olvasztott csokoládéval bevonjuk a süteményt vízszintesen. 

➽ Még a meleg és nem szilárd csokoládéra ráhelyezzük a domborúbb  
   oldalával a fóliát. A sima fólia oldal van felénk. Ha torta oldalát dekorálnánk, akkor a transzferfóliából vágjunk a torta körméretével megegyező hosszúságút, azt vonjuk be először csokoládéval, majd amikor már nem folyik le róla a csokoládé, de még puha, akkor a torta köré helyezzük szorosan.

➽ Így hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.

➽ Végül a megdermedt csokoládéról óvatosan lehúzzuk a fóliát és a minta a süteményen marad. A sütemény ízén nem módosít a minta.
Ha nem az egész süteményt szeretnénk befedni, akkor tetszőleges méretű darabot vágjunk le belőle és azt helyezzük a süteményre.

TÁROLÁS
Hűvös helyen maximum 20°C-ig tároljuk. Nem romlik meg vagy nem lesz baja a transzferfóliának, de nagyon magas hőmérsékletnél a kakaóvajból készült minta károsodhat. 

BESZERZÉS
Számtalan cukrászkellékes boltban vásárolhatunk belőle. Az én beszerzési helyem az Ázsia Centerben a Nyugati szárny földszintjén található. Rengeteg hasznos sütögetéshez használt kellék található. A kiszolgálás is remek. https://www.facebook.com/Akedvencboltom/
Egy kb. A4-es méretű transzferfólia 1350 Ft, de vannak fele ekkora méretben is fóliák. 

 

 Gyakorlatban pedig íny néz ki. Meleg, még nem szilárd csokoládéra rakjuk a fóliát, hagyjuk megszilárdulni.


Végül lehúzzuk a fóliát róla. A minta pedig a csokin marad. 
 

Nekem elnyerték a tetszésemet a transzferfóliák, mert a legátlagosabb süteményeket is fel lehet dobni velük és mindenki a csodájára jár majd.





https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések