Tormás - krémsajtos uborkasaláta
A Magyar Konyha júniusi számában találtam egy rántott kakasos ételt melyhez sokadik köretként tálaltak egy kis tormás uborkasalátát. Megmozgatta a fantáziámat a könnyű, nyári finomság. Még szerencse, hogy alaposan átböngészem a recepteket. Így kipróbáltam ezt a kicsit más változatot.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg kígyóuborka
só
25 g torma
60 g tejföl
40 g natúr krémsajt
2 tk. almaecet
1 tk. aprított kapor
➽ Az uborkát apró kockákra vágjuk (maximum 1x1 cm), vékonyan megsózzuk és így pihentetjük kb. 10 percig.
➽ Simára keverjük a tormát, a tejfölt, a krémsajtot, a kaprot és az almaecetet.
➽ A pihentetett uborkát lecsepegtetjük és összeforgatjuk a fenti keverékkel. Azonnal fogyasztható, de érdemes a hűtőben hagyni összeérni az ízeket!
Nyomtasd ki a bejegyzést!