2020. július 25., szombat

Tormás - krémsajtos uborkasaláta


A Magyar Konyha júniusi számában találtam egy rántott kakasos ételt melyhez sokadik köretként tálaltak egy kis tormás uborkasalátát. Megmozgatta a fantáziámat a könnyű, nyári finomság. Még szerencse, hogy alaposan átböngészem a recepteket. Így kipróbáltam ezt a kicsit más változatot. 

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 2 személyre: 

20 dkg kígyóuborka

25 g torma 

60 g tejföl 

40 g natúr krémsajt

2 tk. almaecet

1 tk. aprított kapor


➽ Az uborkát apró kockákra vágjuk (maximum 1x1 cm), vékonyan megsózzuk és így pihentetjük kb. 10 percig.

➽ Simára keverjük a tormát, a tejfölt, a krémsajtot, a kaprot és az almaecetet.

➽ A pihentetett uborkát lecsepegtetjük és összeforgatjuk a fenti keverékkel. Azonnal fogyasztható, de érdemes a hűtőben hagyni összeérni az ízeket!



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!