Marokkói pulykaragu rókagombával
Az egész onnan indult, hogy vettünk egy nagyon klassz
fűszerkeveréket a Borough Marketen Londonban. Tisztességesen használtuk
mindenhez és mindenbe, mert olyan jól összerakott elegy, hogy igazi
ízutazáson vesz részt az ember, ha vele főz.
Aztán elfogyott és most megpróbáltam reprodukálni!
Természetesen Marokkóban nem így készítenék el ezt a fogást, inkább az ihletés a fűszerkeverékből adódott!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2-3 személyre
50 dkg pulykamell
25 dkg rókagomba
4 dl tejszín
6 gerezd fokhagyma
2 tk. marokkói fűszerkeverék
4 ág friss kakukkfű
1/2 tk. só
2 ek. olívaolaj
➽ A pulykamellet kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és megsózzuk.
➽ A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és apróra vágjuk.
➽ Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a pulykamell kockákat kb. 8-10 perc alatt megpirítjuk majd félretesszük.
➽ Ezután
a rókagombát és a fokhagymát forró serpenyőben egy kicsit megpirítjuk
(kb. 3-4 perc) és hozzáöntjük az előbb elkészített pulykát.
➽ Megszórjuk marokkói fűszerkeverékkel a serpenyő tartalmát és alaposan összekeverjük az egészet.
➽ Felöntjük
tejszínnel az egészet és hozzáadjuk a kakukkfű ágakat. További kb. 10
percig főzzük így közepes lángon időnként megkavarva.
Amikor elkészült az étel köretként egy kis bulgurt kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
