Az évszak legjobb receptjei - Ősz

 

Itt a vége, fuss el véle! Vagyis az év utolsó összefoglalóját olvashatjátok most. Jövőre folytatom ezt a szép hagyományt. A vírushelyzetről inkább már nem mondok semmit. Elkeserítőek ezek az intézkedések. Rengeteg energiát felemésztenek a tavasz óta tartó plusz feladatok és extra nyomás. A konyhában is inkább jól bevált fogások készülnek, mint az újdonságok. De azért nem hagytalak recept nélkül benneteket. Néhány darab így is született. Nézzük melyek voltak a legnépszerűbbek!

1. 
Ásós Géza a neve a roma gasztronómiáért rajongók körében igazán népszerű. Egészen Békésig kell menni, ha Géza főztjét szeretnénk megkóstolni. De a tévéműsorában időről időre új recepteket készít és oszt meg az érdeklődőkkel. A rozé karaj leírását egy ilyen alkalommal zsebeltem be és készítettem. Mennyei! 

2. 
A diós - rozmaringos panírban sütött vaddisznókaraj vagy éppen comb csábító és egy kicsit eltérő a megszokottól. A vadhúsért és a vadgasztronómiáért rajongóknak igazi kedvenc lehet. 

3.
A harminckétszer fordított slambuc igazi ráérős étel. Amikor békés, nyugodt hétvége köszönt ránk és van egy tenyérnyi helyünk tüzet rakni és bográcsozni, akkor lássunk hozzá. Laktató és igazi élmény, habár valódi türelemjáték! 

Köszönöm, hogy ennyien követitek az írásaimat napról napra! Remélem, hogy egy-egy jó ötlettel mosolyt és igazán ízletes pillanatokat varázsolhatok a konyhátokba. 

Népszerű bejegyzések