Török túra Budapesten

 
Mivel már a könyökömön jön ki a "maradj otthon" szlogen és egyébként sem vagyok az otthon ücsörgős fajta, így kitaláltam egy legális keretek között megvalósítható tematikus túrát.
Most Törökország kapja a főszerepet Budapesten egy kicsit gasztroszemmel. Ez a bejegyzésem a Facebookon és az Instagramon jelent meg, de olyan népszerű volt, hogy úgy véltem a blogon is helyet kell kapnia némi kiegészítéssel.
 
1. 
Induljon a nap a Troya Török Élelmiszer Üzletben. Itt vehetünk alapanyagokat, édességeket, húsokat, fűszereket, de akár még lámpásokat is. A török joghurtok pedig kihagyhatatlanok.
Vásároljatok be egy török vacsorához! Csupán néhány ezer Forintból is csodát tudtok alkotni.
Sőt még felhasználási tippekkel gyarapodhatok egy kis beszélgetés során. A sumac fűszert keverjétek össze egy kis olívaolajjal és citromlével, majd használjátok húsokhoz vagy salátákhoz öntetként.
 
2. 
A színes Gül Baba utca és Gül Baba türbéje igazán jó fotóhelyszín és pazar kilátást nyújt. Zárva van maga a kiállítás, de körbe lehet járni az épületet és Gül Baba szobra mellett a történetét is elolvashatjuk. Több török emlék bújik meg Budán. Elég egy kicsit nyitott szemmel járni. 
 
3. 
Szerintem a város legjobb borjú kebabját a Szeráj Török étteremben kóstolhatjuk meg. Elvitelre bármikor vásárolhatunk belőle, de számtalan más autentikus finomságból is csemegézhetünk.
 
4. 
A beszerzett alapanyagokból főzzünk autentikus török vacsorát. Rengeteg félkész termék is kapható a fent említett üzletben, így nem kell akkora főzőtudás.
Hozzá pedig süthetünk egy kis köftét! Egyszerű és finom. De a menemen, vagy más néven török lecsó is remek nyitás a török gasztronómiával való ismerkedésben.
Szóljon egy kis török zene a kuktálkodás alatt és kortyolgassatok egy kis gránátalma levet.
 
5. 
Zárásként pedig egy török film vagy könyv igazán jó ötlet lehet egy pohárka török teával.
 
 
Igazából bárhol, bármilyen tematika szerint felépíthetünk egy túrát. Csak legyünk kreatívak! Tudom rengeteg lehetőséget elvettek tőlünk ebben az időszakban, de hozzuk ki belőle a legjobbat!

Népszerű bejegyzések