Kárpát-medencei Paprika és Chili Verseny

 

Minden kedves paprika és chili termelőt szeretettel invitálok az év első megmérettetésére. Változtatás nélkül megosztom veletek a versenykiírást és néhány hasznos információt! 

Február 10-ig adhatjátok le a nevezéseteket! Ne maradjatok le! Már csak az igen illusztris zsűri miatt sem!

"Az Orosházi Gazdakör több mint 16 éve hirdeti meg az Orosházi Hagyományok Ízek Versenye keretein belül a hagyományos pálinkák, száraz kolbászok, lekvárok és szörpök versenyét, amelyet most a kiegészítünk paprika és chilis termékek versenyével is.

A jeles alkalmat szeretnénk nemzetközivé és gasztronómiailag szélesebb körűvé tenni, ezért bővítjük a versenyszámokat. Szeretnénk, hogyha az idei versenyünk a Kárpát-medence gazdálkodói által készített chilis és paprikás termékek is helyet kapnának.

Úgy gondoljuk, hogy ez az újabb verseny az élelmiszer kultúrához kapcsolódóan erősítheti az orosházi, békés vármegyei, Magyarországon élő emberek és a határon túli magyarság kapcsolatait is.

Szándékunk szerint az esemény jó alkalom arra, hogy a Kárpát-medencei gazdákra a történelmi Magyarország területén élőkre és az ott előállított értékekre egy verseny keretében felhívjuk a társadalom figyelmét, a vidéken élő embereknek kapcsolódási pontokat kínáljunk, közösségeik számára versenyt hirdessünk, amellyel az értékteremtő munkájukra a verseny keretében rá irányítjuk a figyelmet.

A paprika a magyar emberek étkezési kultúrájának, hagyományaink fontos része, amelyet most szakmai keretek közé kívánunk terelni a verseny meghirdetésével.

Büszkék vagyunk rá, hogy az első Kárpát-Medencei Paprika és Chili versenyének zsűrijét fantasztikus, elismert szakemberek alkotják. Érdemeiket és szakmai eredményeiket hosszasan
lehetne sorolni, így ezeket a teljesség igénye nélkül tesszük közzé:
 
▶️Molnár B Tamás: zeneművész, gasztronómiai szakértő, szakújságíró, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, elnöke, a Kulináris Charta megfogalmazója, a magyar gasztronómia 21. századi forradalmának elindítója.
 
▶️Molnár Márk: Executive Chef Costes Izakaya és Costes Dowtown, aki körbe főzte az egész világot, és nagy séfek mellett tanulta meg a szakmát.
 
▶️Náday Egon: jelen pillanatban a brassói Pilvax konzulens séfje, de a világ számos pontján megfordult (pl. Opus-Montana).
 
▶️Tóth-Nacsa Ágnes (Boldog Kukta): gasztro blogger, örömszakács, a hagyományos családi receptektől kezdve, a saját alkotású finomságokon át, egészen a vadgasztronómiáig minden megtalálható repertoárjában. Időről-időre megméretteti magát hazai és külföldi versenyeken.
 
▶️Szabó Elemér: kertész, gasztro blogger „A fickó fakanállal” A Magyar Gasztronomiai Egyesület tagja számos érzékszervi bírálat résztvevője.
 
▶️Nagy Gábor (Gabkó): a Gabko chili alapítója, a hazai chilis élet egyik meghatározó alakja, úttörője. Számos külföldi versenyen ért el kimagasló sikereket chilis termékeivel.
 
▶️Balog Martin: a Kígyósi csárda konyhafőnöke, a Nyolc Régió Magyar Kulináris Egyesület Alelnöke, az idei 2024-es stutgárti Szakács olimpia magyar csapatának tagja.
 
▶️Varga Károly: master chef, a 48 Étterem és Bár séfje, Venesz József-díjas, olimpiai és világbajnok mesterszakács, a 2024-es csapat Stutgarti szakácsolimpia magyar csapatának felkészítője és kapitánya.
 
▶️Paskó atya séf (Vajdaság): Paskó Csaba római katalikus pap, chef, gasztroblogger, közösségépítő, szakácskönyvíró. A 2018-as Luxemburgi szakács villágbajnokság ezüstérmese, a Nyolc Régió Magyar Kulináris Egyesület Alelnöke.
 
▶️Pásztornyicki László chéf:(Kárpátalja) a Nyolc Régió Magyar Kulináris Egyesület Alelnöke a Kárpátaljai Szürtén található Italian Snack & Pizza étterem tulajdonos szakácsa, a Magyarország Étele verseny külön díjazottja.
 
▶️Friedrich Antal: étterem-tulajdonos és master séf, a Nyolc Régió Magyar Kulináris Egyesület elnöke.
 
▶️Prohászka Béla: master chef, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje, 2012-től Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége (MNHSZ)-alelnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, számos nemzetközi versenyen szerepelt kiemelkedő eredménnyel.
Köszönjük ezúton is a zsűri tagjainak, hogy részvételükkel hozzájárulnak egy nemzetközi szintű verseny létrejöttéhez!"



A Kárpát-Medencei Paprika és Chili Verseny teljes kiírása és regisztrációs felülete:

 https://bit.ly/karpat-medencei-paprika-chili-verseny-2024


Népszerű bejegyzések