Bruschetta
A bruschetta meghatározása a Wikipédia szerint:
Közép-Olaszországból származó étel, amit már a XV. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
További jellemző feltét lehet a paradicsom és egyéb zöldségek, a sonka, a pástétom, és/vagy a sajt. A bruschettát általában előételként, vagy étkezések közti harapnivalóként tálalják.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
2 db bagett
2 db paradicsom
1 db nagy lila hagyma
1 csokor bazsalikom
1 fej fokhagyma
4 ek. paradicsom sűrítmény (elhagyható)
Olívaolaj
Só
1. A bagettet felszelem egy kicsi olívaolajon mindkét oldalát
megpirítom a szeleteknek.
2. Majd jól bedörzsölöm a friss fokhagyma gerezdekkel.
3. Apróra darabolom a paradicsomot, a lila hagymát, 5 gerezd
fokhagymát, bazsalikomot. Egy serpenyőbe teszem és egy kis
olívaolajon megpárolom a hozzávalókat. Sózom a keveréket.
4. Éppen adja meg magát egy kicsit a zöldség mix és máris
adagolhatom a bruschettákra.
5. Végül néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk a falatkákat és
azonnal tálalhatjuk.
Ilyen egyszerű. Vacsorának és vendégváró falatoknak kiválóak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!