Bruschetta



A bruschetta meghatározása a Wikipédia szerint:
Közép-Olaszországból származó étel, amit már a XV. században is fogyasztottak. Pirított kenyérszeletet jelent, amit fokhagymával dörzsölnek be, extra szűz olívaolajjal locsolnak meg, majd sóznak és borsoznak.
További jellemző feltét lehet a paradicsom és egyéb zöldségek, a sonka, a pástétom, és/vagy a sajt. A bruschettát általában előételként, vagy étkezések közti harapnivalóként tálalják.





 Hozzávalók kb. 30 darabhoz

2 db bagett
2 db paradicsom
1 db nagy lila hagyma
1 csokor bazsalikom
1 fej fokhagyma
4 ek. paradicsom sűrítmény (elhagyható)
Olívaolaj





1. A bagettet felszelem egy kicsi olívaolajon mindkét oldalát  
   megpirítom a szeleteknek. 
2. Majd jól bedörzsölöm a friss fokhagyma gerezdekkel. 
3. Apróra darabolom a paradicsomot, a lila hagymát, 5 gerezd 
   fokhagymát, bazsalikomot. Egy serpenyőbe teszem és egy kis 
   olívaolajon megpárolom a hozzávalókat. Sózom a keveréket.
4. Éppen adja meg magát egy kicsit a zöldség mix és máris 
   adagolhatom a bruschettákra. 
5. Végül néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk a falatkákat és 
   azonnal tálalhatjuk. 

Ilyen egyszerű. Vacsorának és vendégváró falatoknak kiválóak.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Népszerű bejegyzések