Egy csipetnyi Andalúzia II. - Sajtos-kolbászos fánkocskák málnás paradicsomkompóttal
Ígéretemhez híven folytatom a beszámolót. A Gasztropolisz főzőiskolában tölthettük el ezt a tartalmas délelőttöt. Már második meghatározó megmérettetésem örömfőzésének helyszíne. Nekem a Gasztropolisz nagyon jó ÓMEN :-) Nem véletlen, hogy a kolbászos fánkocskákat választottam második recept megosztásaként Nektek. Roppant különleges és még annál is finomabbak. A legjobban a paradicsomos-málnás kompóttól idegenkedtem és láss csodát. Ma bevásároltam a piacon és holnap elkészítem ezt a fogást az én Fecómnak. Érdemes fakanalat ragadni:-) Először nézzük meg hozzá a receptet. A pontos recept az Extenda fordításának köszönhető. Én néhány olyan praktikával és trükkel kiegészítettem, amit Enrique megosztott velünk!
FÁNKOK:
A sajtos és kolbászos fánkocskákhoz:
• 15 dkg chorizo (kolbász)
• 40 dkg krémsajt (pl: Philadelphia)
• 15 dkg liszt
• 1 kk. száraz élesztő
• 1 tojás
• víz
• petrezselyem és őrölt kömény
• Extra szűz olívaolaj, só és bors
- Először összekeverjük a lisztet az élesztővel,
sózzuk és borsozzuk aztán adagokban hozzáadjuk a vizet folyamatosan
kevergetve, amíg megfelelő állaga nem lesz. Palacsinta tésztához kell hasonlítani Hozzáadjuk a tojást, egy
csipet köményt. Jól elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk
szobahőmérsékleten.
- Lehúzzuk a kolbász bőrét és apró kockákra
vágjuk. Majd összekeverjük a krémsajttal és egy kis aprított
petrezselyemmel. Két kanál segítségével kis fánkocskákat formázunk
belőle (itt Enrique evőkanállal végezte a műveletet).
-Majd rögtön a tésztába mártotta az ízletes kis halmokat és olívaolajban aranybarnára sütünk.
Papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.
MÁLNÁS PARADICSOMKOMPÓT:
Kompót hozzávalói:
• 4 paradicsom
• 7,5 dkg málna
• 1 citrom
• 4 ek. cukor
• 1 ág rozmaring
- Egy csillag alakú bevágást ejtünk a paradicsom alján. 20 másodpercre forró vízbe rakjuk, majd lehűtjük jeges vízben. Vagyis balnsírozzuk.
-Lehúzzuk a héját, feldaraboljuk, majd egy lábasban tűzre tesszük 4 evőkanál cukorral és egy rozmaring ággal együtt. 15 percig közepes lángon főzzük.
- Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a
málnát, egy-két csepp citromlevet és összekeverjük.
Azonnal tálalható!
Helyezkedni tudni kell:-) Folyamatosan fotóztam egész nap. Közel 400 kép készült. Egyszer vehet részt ilyen rendezvényen az ember, ebből adódóan úgy gondoltam, hogy mindent dokumentálni kell. Éppen a frissen kisült fánkocskákat tálalja David. A legelső falat az enyém lett! :-)
![](http://1.bp.blogspot.com/-xOgOqf2xejk/T9zzdLA_XzI/AAAAAAAADYY/atGdzcyZTN8/s640/527642_246115822169052_1229786748_n.jpg)
Néhány szó a szervezésről. Az Extenda csapata előtt le a kalappal. Csodálatos nappal örvendeztettek meg bennünket. A szervezés első osztályú volt. Amit sok-sok főzőiskolából hiányolok és itt is jó lett volna, ha nem is enni, de beszélgetni leültünk volna az asztalhoz. Mármint az egész csapat és a séfek. Ilyenkor van egy kis idő kérdezgetni, cseverészni. Olyan igazi mediterrán életérzéssel, lassan, komótosan! De aki akart, az így is, úgy is beszélhetett, kérdezhetett Enriquetől. A szervezők a tartalmas főzés mellett még arra is gondoltak, hogy az érkezésünkkor ne korogjon senki pocakja: sangria, olívabogyók, tortilla, serrano sonka és egyéb ínyencségek közül válogathattunk. Egy kis pillanatkép összevágást is láthattok az alábbiakban.
![](http://4.bp.blogspot.com/-2WHaphAsx3g/T9z4k8r-jTI/AAAAAAAADYs/ITX6zQvBnqg/s640/DSC00910.JPG)
Számtalan élménnyel lettem gazdagabb. Meglepetés ajándékot is kaptunk és láss csodát még egy dedikált, rajzolt köténykém is lett a végén :-)A családi, nagymama konyháját preferálja Enrique, mint többször is elmondta. Ezekből merít ötletet és ezeket gondolja tovább. Ilyen téren hasonló téglákból építkezünk:-)) Jó alapokkal egy mesés karriert futott be! Egy igazi élmény volt ilyen zseniálisan közvetlen és nagyszerű séffel együtt főzni.
Köszönöm!
- Link lekérése
- Más alkalmazások
Címkék:
Hús - Sertés