Panzerotti - EB kaja nem csak pasiknak a Studio Italiaból

Kép forrása:www.wikipedia.hu

Holnap indul az EB! Sokan már tűkön ülve várják az első sípszót, de vannak olyan hölgyek is, akiket egyáltalán nem villanyoz fel ez az esemény. Én speciális helyzetben vagyok...Túlnyomó többségben nőkkel körülvett családban nőttem fel, így nem volt akkora nagy dolog az EB. Az én imádott Papusom, természetesen örömmel kísérte figyelemmel a meccseket, de otthon azért nem volt akkora téma. Majd férjhez mentem és több, mint 10 évig aktívan focizó pasit tettem zsebre:-))) Már az első évben VB-vel indítottunk, így nem ért akkora meglepetés és igazából én is barátságban vagyok ezzel a sporttal, habár jó ideje csak képernyőn. Az én saját stoplisom idő hiányában a szekrényben pihenget mostanság!
Szóval nyertem egy foci rajongó férjet+ 2 öcsibocsot  és egy lelkes tippmix guru nagypapát is, akik rajonganak eme sportért. Egy-egy hétvégi találkozáskor tippmix csatározás és hangos meccsnézés kihagyhatatlan. Angol/portugál-német-spanyol felállás között kell itt igazságot tenni az elkövetkezendő hónapban. Közvetítésben verhetetlen vagyok állítólag. Pl- szanaszét nevetik magukat az én  Fecómék, ha telefonos-sms-es BL közvetítést hallanak tőlem a munkahelyen... Tudjátok a legfrissebb eredmények első kézből tőlem:-) 

Kicsit visszakanyarodom a pénteki Studio Itáliás zseniális főzőcskézésre. Amikor elkészítettük a panzerottit, akkor rögtön az ilyen találkozások jutottak az eszembe és a most induló EB. Ellenállhatatlan falatokat készíthetünk a lelkes szurkolótábornak. 

De mi is kell ehhez? 

1.Gyúrjatok egy jó kis nyújthat állagú pizzatésztát egyik régi receptem alapján:http://boldogkukta.blogspot.hu/2011/11/pizza-vekony-tesztaval.html 

2.Majd kb. 1 óra alatt kelesszétek meg kb. 2-3-szoros nagyságúra.

3. Lisztezett deszkán kicsi gombócokat szakítunk a tésztából és körülbelül 10-15 cm nagyságú köröket nyújtunk ki a tésztából.
 A fenti mennyiségből számításaim szerint kb. 20-25 töltött "pocakocskát" készíthetünk, de ez függ a kinyújtott tészta vastagságától. 
 4. Miközben kelt a tészta tetszés szerinti tölteléket készíthetünk. Ehhez a mennyiséghez a következő mennyiségeket ajánlom figyelmetekbe, de mindenki tetszésének és ízlésének megfelelően alakítsa ki az elemózsiát. Sajtot mindenképpen tegyetek bele, mert mennyei ízeket kaptok.
- 30 dkg húsos sonka
- 30 dkg kaliforniai paprika
- 30 dkg mozzarella 
- 30 dkg gomba

Itt valóban kifogyhatatlan a kombinációk tárháza. A gombát egy picit dinszteljük meg kevés olajon egy nagy csipet sóval és borssal kiegészítve, a paprikát vágjuk csíkokra, a sonkát kockázzuk fel és a sajtot is szintén kockára vághatjuk.


Ezek után már csak annyi tennivalónk van, hogy a kinyújtott tésztába beletöltjük a tetszőleges tölteléket, majd félbehajtjuk a köröket, rendesen összenyomkodjuk a két oldalt és irány kb. 1 liternyi forró olaj!  Aranybarnára sütjük a panzerottikat, maximum egy fordítással 3-4 perc alatt. 
 

Fiúk!!! Ezt még Ti is könnyedén elkészíthetitek, amikor jönnek a haverok. Csak egy kis sör kell még hozzá és már kész is a tökéletes bandázós étel! 
Apropó sör. Nálunk ők az abszolút befutók, habár nem vagyunk nagy sörösek! Nézzétek meg a következő linket: http://boldogkukta.blogspot.hu/2013/12/foti-sorokrol-roviden.html

Kedves Lányok, Asszonyok! Ha ti készítitek el, biztosan elviszitek a pálmát ezzel az étellel! Imádni fogja mindenki! 
De, ha végképp nem akartok otthon szurkolni az EB ideje alatt, akkor ehhez hasonló és még ennél is ínycsiklandozóbb olasz ételeket tanulhattok a Studio Italia Főzőiskolában.

Holnaptól jó szurkolást kívánok Mindenkinek!



Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések