Russell Hobbs aprítólabda és az epres-mascarponés crostata esete
Mostantól 12 héten keresztül egy-egy Russell Hobbs konyhai gépre komponált finomsággal örvendeztetlek meg benneteket! Továbbá buzdítok minél több háziasszonyt egy kis receptversenyre. Az igazán designos Allure sorozat termékeit tesztelem le Nektek, emellett hétről-hétre egy csodás finomsággal is gazdagabb lesz a recepttáratok!
Vágjunk is bele! Mai tesztalanyom az Allure aprítólabda!
Ízekre szedtem és a sok-sok helyzetben próbára tettem az apróság erejét és tudását! Most megosztom tapasztalataimat!
DESIGN:
Csillagos ötöst adok a külsőségekre. Nagyon tetszik a forma! A konyhaszekrény dísze lesz a kicsi gömb. Az inox és a fekete párosítása még egy vagány legénylakásban is megállja a helyét, de a mindennapi háziasszony irigyelt segítsége lesz ez a gépezet.
HASZNÁLAT:
A fenti ábrán láthatjátok, hogy a gömb hátulján van a bekapcsoló gomb. Egy praktikus talp felelős a stabilitásért és a könnyebb mozgathatóságért. A gép tetejét levéve egy biztonsági tető található és alatta roppant éles kések helyezkednek el. Nagyon könnyen és gyorsan használatra kész. Stahl Judit műsorában még kislánya is biztonsággal és könnyedén használta a szerkezetet.
POZITÍVUM:
Vége a könnyfakasztó hagymaaprításnak, a petrezselyem és kapor darabolásnak, továbbá a gyümölcsök, krémek, krémlevesek elkészítése is minimális időre csökken. A bébiételekről már ne is beszéljünk. Minden édesanyának az idő az egyik legdrágább kincse. Meglátjátok, hogy egy-két másodperc alatt már meg is vagytok egy-egy aprítási folyamattal.
NEGATÍVUM:
Én nem nagyon tudok kötözködni. Valakinek elegendő, valakinek pedig kicsi az 5 dl-es űrtartalom, mely az alsó félgömbre vonatkozik. Kizárólag zöldség és gyümölcs aprítására alkalmas. Nyers húst TILOS vele aprítani!
ÁR:
11 800 Ft és 14 200 Ft között mozog a termék fogyasztói ára.
ÜZLET:
Az alábbi üzletekben vásárolhatjátok a gépet: http://hu.russellhobbs.com/where_to_buy.html
Epres-mascarponés crostata 30 perc alatt
Az alábbi recept alapjával nem olyan régen hozott össze a sors. Pontosan az aprítással adódtak gondok a kivitelezéskor és én azon töprengtem, hogy mire lenne képes az aprítólabda. Láss csodát! Szó szerint 2 perc alatt elkészült az epres-mascarponés krém. Pohárkrémként egy kis eper a tetején is megállja a helyét, de így még ízletesebb a könnyű nyári desszert!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1/2 narancs reszelt héja
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg eper
25 dkg mascarpone
1 tojássárgája
3 ek. vaníliás porcukor
1. A tésztát elkészítem. A lisztet elmorzsolom a vajjal majd a cukrot, tojást, sót és narancshéjat is hozzáadom. Egy szép, edénytől elváló linzer tésztává gyúrom a hozzávalókat.
2. Egy sütőpapíron elnyújtom a tésztát (maximum 0,5 cm) olyan alakúra, mint a sütőedény és belehelyezem papírral együtt a tésztát a formába. Legyen egy kicsi oldala mindenhol a tésztának, hogy megsülve biztonsággal beletölthessük a krémet. Villával megszurkálom és 15 perc alatt 180 °C-on megsütöm.
Kiveszem a formából a kész tésztát, leválasztom a papírt és hagyom kihűlni.
3. Az aprítólabdába helyezem a megmosott eperszemeket és egy gombnyomással 2-3 másodperc alatt krémes, kissé darabos állagú pépet kapunk. Majd beleteszem a mascarponét, tojássárgáját és a vaníliás porcukrot. Így újabb 2-3 másodperc alatti fordulattal tökéletes krémet kapunk.
4. A kihűlt tésztába halmozom az epres tölteléket és friss, édes eperszeletekkel díszítem a desszertet! Senki sem tud ellenállni Neki!
Egy gyors receptet és egy fantasztikus konyhai kisgépet ismerhettetek meg ma! Remélem sokak kívánságlistája bővült ma:-)
Legyen szép napotok!