Barátok közt a Studio Italia Olasz Főzőiskolában

Képek forrása: Boldog Kukta

Fantasztikus estét töltöttem el pénteken a Studio Italia Olasz Főzőiskolában. Ez a fajta közvetlenség nagyon jól esett az én lelkemnek. Kezdjük az elején! 

Rövid metrózás, eszeveszett rohanás és kellemes környezet fogadott a Ferenciek terén álló nyelv- és főzőiskolában. Hatot ütött az óra és Mimma Canala, ízig-vérig olasz tanítómesterünk nekilátott mondandójának! Ekkor kezdtem már sejteni, hogy kellemes levezetése lesz az őrületesen napomnak.

Vegyes, de annál lelkesebb csapat látott neki a munkának. Rögtön tésztagyúráshoz kezdtünk. Két édes, mennyeien különleges crostata került az asztalra végeredményként, de ne ugorjunk ennyire előre. Az én bugyuta megnyilvánulásom, hogy érzésre kell főzni és hozzáadni az ételhez egyes hozzávalókat. Ezt Mimma is osztotta:-) Nagyon, de nagyon jókat nevettünk, kérdezősködtünk, csacsogtunk... A konyha szögletes "egybepultját" körbeálltuk és mint egy nagy családi asztal körül együtt sajátítottuk el a fogásokat. Édes desszerttel indítottuk a napot, amely egy nutellás és egy epres crostata volt! Igazából linzertészta minden földi jóval töltve rácsos-sütött és töltött krémes változatban. 

Majd újabb tésztadögönyözés vette kezdetét! 3 kilogrammnyi boldogság! Pizza tészta minden mennyiségben! Töltött pocakocskákat készítettünk, vagyis panzerottit! A hétvégén indul a FOCI EB! Pasiknak biztos befutó lesz ez az étel! Megéri elkészíteni! E röpke kiegészítést átugorva megtudhattuk Mimmától, hogy édesanyja receptúráját használhattuk fel a tésztához. Számtalan tölteléket lehet a kicsi kör alakú tésztákba rejteni. Csak a képzelet szab határt. Nekem már van egy ötletem! El is készítem majd Nektek:-) Lisztezés, nyújtás, sercegő olaj, finom falatok és apró, lopkodós csemegézések... Örömmel töltötte el az embert minden egyes pillanat. Szellemileg és pocakügyileg mindenképpen:-)

Beszéljünk mindenképpen a konyha adottságairól! A konyha jól felszerelt. Igazi kezdő kuckó sok-sok lehetőséggel. Nagy tér jellemzi a helyszínt és kényelmes, nagy tálaló felületek. Ez nagyon nem mindegy. Nem kell szorongani, nem kell egymást kerülgetni. Biztosan folyamatosan fejlesztik majd az eszköztárat, de már ennyivel is csodákra képes az ember. 

Néhány szó a szervezésről. Több pontot mérlegelek egy-egy főzés- főzőiskola meglátogatásának alkalmával. Az aktuális oktatón nagyon sok múlik. De ezen terű tapasztalatokat pont ezen a kurzuson is megosztottunk egymással a lányokkal. Nagyon jókat sztorizgattunk. Roppant szerencsésnek mondhatom magam, hogy Mimmával megismerkedhettem. Fantasztikusan közvetlen hölgy és egy-egy órája igazi felüdülés a mai rideg világban! Továbbá az apró figyelmességek is sokat nyomnak a latba. Bennünket finom szörpök, apró lopkodott falatok, egy-egy pohár finom vörösbor is fogadott. Ami külön értékelendő, az a lezárás volt. Chefünkkel együtt!!! helyet foglaltunk egy asztalnál, akivel őrületesen klassz eszmecserét folytattunk. Kérdeztünk és mesélt, csak mesélt Mimma!
Ez a fajta közvetlenség a legtöbb itthoni iskolából hiányzik. Mint emberek, nők ültünk le egy asztalhoz és pusztán örömből osztottuk meg gondolatainkat egymással. Annyit készítettünk az ételekből, hogy az iskola által előre elkészített dobozokban még családjainkat is meglephettük az ízletes finomságokkal.

Végül a legfontosabb az elérhetőség, hogy Ti is kiválaszthassátok a számotokra legtökéletesebb olasz kurzust:

Link:http://www.olasz-fozoiskola.hu/ 

Szeretettel ajánlom Nektek a Studio Italia Olasz Főzőiskolát!  


Népszerű bejegyzések