Meggyes krémes egy korty Kontyos meggyborral



A múlt héten meséltem Nektek, hogy a hét bloggere voltam a Nosalty hasábjain. Két recepttel készültem. Az egyik a rókagombás batyu volt, a másik pedig ez a mennyei meggyes krémes. Mindez hájas tésztából. Ennek receptjét már megleshettétek. Most a krémes elkészítését osztom meg Veletek.



8 tojás
8 dl tej
17 dkg liszt
24 dkg cukor
2 dl turmixolt, magozott meggy
1 dl Kontyos meggybor
1/2 kk. fahéj








Elkészítése:
  1. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra és 30x30 cm nagyságúra nyújtjuk a tésztát. Ezt háromszor ismételjük meg!  Tiszta tepsi hátulján helyezzük külön-külön a lapokat és forró sütőben 15-20 perc alatt szép, arany színűre sütjük.
  2. Mire elkészülnek a lapok, akkorra a krémet is megfőzzük. Hagyományos módon, gőz fölött, összekeverjük a fenti hozzávalókat és folyamatos kevergetés mellett sűrű színes krémet készítünk. Én mindent egy edénybe tettem és kézi mixerrel gyönyörűen sima krémet kevertem. Már csak egy feladat van hátra, betölteni a lapokat.
  3. Egy réteg lap, egy réteg krém, egy réteg lap, egy réteg krém és a végén egy lappal zárva. Egy éjszakát pihentetjük. Így másnap már nem roppannak a lapok, bepuhulnak. 
  4. Vendégeinknek egy-egy szelet meggyes krémest egy pohár mennyei Kontyos meggybor társaságában kínáljunk. Tökéletes összhang. A Kontyos gyümölcsborokról egy kicsit bővebben olvashattok a blog hasábjain egy korábbi bejegyzésben. 
De akinek S.O.S. beszerzési helyre lenne szüksége, mert szeretné megvásárolni a gyümölcsbort kattintson a linkre és pontos beszerzési helyekre talál! A gyökerek egészen az Alföld egyik csodálatos szegletébe vezetnek el: Makón, a piactól nem messze az Úri utcában meggy, szilva és eperbort is vásárolhattok. Megsúgom mindhárom zseniális borral egy-egy receptet láthattok a blogon a jövőben és még egy kis játék keretein belül akár Ti is megnyerhetitek ezt a különlegességet. Érdemes legalább egyszer megízlelni a különleges nedűt! Egészséges értelemben a rabjává váltok! :-)

Vidám napot kívánok Mindenkinek! 

Népszerű bejegyzések