2012. július 17., kedd

Russell Hobbs turmixgép - Bazsalikomos palacsinta színes nyári raguval


A Russell Hobbs zseniális turmixgépet néhány hete már bemutattam Nektek. Mindenképpen vissza kellett térnem hozzá. A külsőségekbe még mindig szerelmes vagyok és egyre többet nyom a belbecs is a latba. Szépen lassan ismerkedünk :-) De mielőtt valaki azt mondaná, hogy miért kell annyit erről a gépről beszélni, hisz csak egy turmixgép, azoknak szóljon ez a bejegyzés! 

Újabb tapasztalatokat osztok meg Veletek röviden (hátha valakinek ez lesz az utolsó csepp a pohárban és fejvesztve rohan a közeli hipermarketbe vásárolni): 
  • roppant könnyű a tisztítása
  • nagyon biztonságos, a gép addig nem indul, amíg nincs minden a helyén
  • a kancsó nagyon praktikus, mert magában is jól funkcionál. A kiszélesedő alj adja meg a kellő stabilitást.
  • éles kések még a jéggel is megbirkóznak (nincs felesleges aprítás) 
  • a 12 fokozat egy álom teljesítmény 
  • A tapadókorongok a gép alján tökéletes biztonságot adnak, így magában is a pulton hagyhatjuk működés közben.    

 Bazsalikomos palacsinta színes nyári raguval 

A mai étel egy igazán gyorsan elkészíthető finomság, ha hirtelen befutnak a haverok. Elhihetitek ezután nem kell senkinek a ma oly divatos tortilla tekercs. Vagány, színes és mindezen tulajdonságok mellé még finom is. A palacsinta készítés több okból egy álom a géppel, de ezt rögtön meg is értitek! 

 


Szánjatok rá 30 percet és indulhat a lakomázás! 

Hozzávalók 15 db kisebb palacsintához
  • 25 dkg liszt 
  •  kb. 20-30 levél bazsalikom (egészben és megmosva)  
  • 2 db tojás 
  • 2,5 dl tej 
  • 2,5 dl szóda vagy buborékos ásványvíz  
  • 1 kk só 
  • 2 ek. olívaolaj 


Minden hozzávalót egyszerűen a gépbe öntünk. 
A bazsalikomot egészben, a tojást felütve, a praktikus mérce segítségével a kellő mennyiségű folyadékot is könnyen kimérhetjük. Ezután már csak egy feladat marad. Egy kis áram segítségével felkapcsolunk turbó fokozatra és néhány másodperc alatt CSOMÓMENTES! palacsintatésztát kapunk aprított bazsalikommal.

Én most csak 10 percet pihentettem és már egy evőkanál olívaolajjal kikent serpenyőben sütni is kezdtem a szép zöld palacsintákat. Nem sok idő, 1-2 perc egy-egy palacsinta fordítással együtt. Én a csípőrázós, egy kézzel feldobós változat híve vagyok, de ezt már mindenki saját tudására bízom. Egy gyors kehelyöblítés és már mehet is a szekrénybe pihenni a csodamasina. 
 
Igazán nincs sok tennivalónk, ha a palacsinta kész van. Akár a csacsogni imádó barátnőket menet közben egy kis aprításra is befoghatjátok. Mint a képen is láthatjátok a cél már nincs messze.
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 10 dkg piros paradicsom
  • 10 dkg sárga paradicsom
  • 3 ek. olívaolaj 
  • 4 levél bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. só
Közel azonos darabokra felvágjuk a zöldségeket és a húst. 
Egy kis sóval megszórjuk a felaprított csirkemellet és kevés olívaolajon megpirítjuk a húst.
Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és 5 percig főzzük még egy kicsit. 
Mikor levesszük a tűzről a megsült finomságot, akkor egy két kanálla a palacsintára teszünk belőle.
Megszórjuk néhány darabka mozzarellával , háromszögbe hajtjuk és már ehetjük is! 

 Mit szóltok ehhez a villám vacsihoz a Russell Hobbs segítségével?