Russell Hobbs - Áfonyás ördögpirulák mentás csokiszósszal


Már megszokott, hogy minden héten górcső alá veszek egy-egy Russell Hobbs szerkentyűt és ezt meg is osztom Veletek. Az Allure kézi mixerrel már megismerkedhettetek egy korábbi bejegyzésben. A részleteket ezen a linken megtaláljátok.

A designos és egyben nagyon praktikus gépezetnek van még egy nem elhanyagolandó funkciója a habverésen kívül. Ma a dagasztó szárakat teszem próbára. Bemutatom mit is tud ez az erős gépezet.
Néhány pozitívumot megosztok Veletek:
  • a dagasztó szárak fémből vannak, így a forró, égetett tésztákat is könnyen dagaszthatjuk velük
  • könnyen tisztíthatóak
  • strapabíróak 
  • a gép a legkeményebb alapanyaggal is megbirkózik, nem melegszik fel


Most nézzük, hogyan készül el 30 perc alatt ez a régi édesség új köntösbe burkolva. Vannak akik egérke, vannak akik ördögpirula néven ismerik. Egy a lényeg! Áfonyával és csokiszósszal valami mennyei desszert! Meg kell jegyeznem, hogy ma nem egyedül partizánkodtam a konyhában, hanem legszerelmetesebb főzőtársam sietett a segítségemre! Élmény vele a főzés:-)

 



Hozzávalók 30 db ördögpirulához:
  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • csipet só
  • 10 dkg friss áfonya
  • 3 db tojás
  • olaj a sütéshez






A tejet felforraljuk egy csipet sóval. Majd bekapcsoljuk a gépet és apránként hozzáadagoljuk a lisztet. Mindezt a tűzön, takarék lángnál tesszük. Akkor jó a tészta, amikor elválik az edény falától és egyben marad.

Majd lehúzzuk az edényünket a tűzről, hagyjuk egy picit hűlni és a dagasztószárakat ismét üzembe helyezzük. Egyenként ütjük a tojásokat a lábasba és sűrű, sima tésztát keverünk.  Folyamatosan emeljük a fokozatot a gépen és végül a legnagyobb fordulaton sima eleggyé áll össze minden hozzávaló .

Majd hozzáadjuk az áfonyát, amelyet alacsony fokozaton néhány másodperc alatt beleforgatunk a tésztába a kézi mixerrel. 

Olajba mártott teáskanállal kicsi halmokat formázunk és bő, forró olajban néhány perc alatt szépséges aranybarna fánkokat sütünk.

Közben elkészítjük a roppant egyszerű mentás csokiöntetet.

Hozzávalók a csokiöntethez
  • 2 dl tejszín 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 db menta levél
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét 2 dl tejszínnel és 3 db mentalevéllel. 

Folyamatos kevergetés mellett sima, sűrű szószt főzünk és a végén kivesszük a mentákat. 

Mennyei, amikor a pici puffancsokat a sűrű, folyós csokiszószba mártogatjuk. 


Ma számolgattam egy kicsit. Már csak négy Russell Hobbs bejegyzés vár rátok és utána sajnos búcsúzom ezektől a kreatív posztoktól. De minden recept marad a blogon és minden egyes géptesztelés is elérhető lesz számotokra. Segítenek a döntéshozatalban, ha éppen egy-egy konyhai eszköz vásárlásán gondolkoztok! Emellett kereshettek bátran a tapasztalatokkal kapcsolatban is. Én nagyon gyakran használom ezeket a zseniális gépeket és eddig még nem találtam hibát bennük! 

Jó főzőcskézést kívánok! 


Népszerű bejegyzések