Kagylózz ide! :-) - Nyáresti kagylócsemege




Bármelyik évszakban mennyei egy kis kagylót csemegézni, de a nyári tengerparti kirándulások kulináris emlékeit mi magunk is az asztalra varázsolhatjuk! 
A METRO áruház halas részlegen szinte mindig igazán széles választék található. Én is ott vásároltam ezt az 1 kg-os hálós csomagot. Alig vártam, hogy mihamarabb nekilássak. Kiváló beszélgetős csemege, gyorsan elkészül és igazán finom.  






Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók 1 kg kagylóhoz: 
- 1 kékkagyló
- 10 dkg vaj
- 5 dl száraz fehérbor
- 2 ek. aprított petrezselyem vagy snidling
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db lime vagy citrom





➽ A kagylókat megmossuk és ha kinyíltat találunk közöttük, akkor rögtön a kukába dobjuk azokat! Erre tényleg figyelni kell, ha nem szeretnénk egy alapos gyomorrontást kapni. 

➽ A vajat megolvasztjuk egy nagy lábasban! A fokhagymát durvára vágjuk és a felaprított petrezselymet vagy a snidlinget hozzáadjuk! Ezután rögtön beleöntjük a kagylókat az edénybe. 

➽ Végül felöntjük borral az egészet és alaposan összeforgatjuk a kagylókat a fokhagymás - zöldfűszeres alappal.

➽ Lefedve kb. 10 percig főzzük közepes fokozaton a tűzhelyen a kagylókat. Azok, amelyek ezalatt az idő alatt sem nyíltak ki a szemetesben landolnak.


Előtte...


...utána


➽ Az elkészült kagylókat egy szűrőlapáttal kiszedjük és egy nagy tálba rakjuk azokat! Friss lime vagy citromlével meglocsoljuk az egészet. 
Nagyon szeretem a fokhagyma darabokkal együtt kiszippantani a zamatos kagylóhúst. Mennyei beszélgetős csemege! Egy pohár, behűtött száraz fehérbor jó kísérője lesz az ételnek! 

TIPP: 
Variáljatok kedvetekre az ízeket! 
Adjatok a kagylóhoz főzés közben aprított chilit vagy friss oregánót! 
A lime héját még főzés közben belereszelhetitek a fűszeres keverékbe, így még intenzívebb és különlegesebb lesz a végeredmény!




https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!



Népszerű bejegyzések