Kedvencek napja- Russell Hobbs és Julia Child - Mandula szuflé


Két nagy kedvencet hívtam egy közös munkára. Mivel kedd van az utolsó előtti Russell Hobbs bejegyzéssel örvendeztetlek meg benneteket. De a héten tartaná, a szakácsikon Julia Child is a 100. születésnapját. Pontosan holnap. Ebből a jeles alkalomból Julia Child hetet tartok a blogon. A mai recept egy mosolyra fakasztó, szívet melengető mandula szuflé. 

Mindezt a Russell Hobbs kézi mixer segítségével készítettem el. Igazából csak ezt az egy eszközt használtam az ízletes desszerthez. Egy korábbi bejegyzésben már részletesen leírtam a gép paramétereit. Nem untatnálak ezzel most benneteket. A fenti linken bátran visszaolvashatjátok. 




De néhány tapasztalatot azért megosztok Veletek. Csak azért, hogy pontosan tudjátok miért is lopta be magát a szívembe ez a kicsi szerkezet.
- Könnyű tárolás, kis helyet foglal akár a konyhaszekrényben
- Sima alj, így a konyhapulton is bátran elhelyezhetem
- Minimális súly
- Időtálló alkatrészek
- Mutatós külső
- Gyerekjáték a kezelése



 Mégis hogyan tudtam ezt az ügyes szerkezetet összekapcsolni az én Julia Childommal? A receptkönyvet olvasgatva, már kb. 50 évvel ezelőtt is örömmel ragadott kézi mixert és ezt a könyvben fel is tünteti az eszközök lajstromában is. Egy ilyen darabbal álom lett volna a munka az ő idejében. Most nézzük a mennyei receptet! 

 





Hozzávalók 4 személyre: 
4 db tojás
4 ek. cukor + a formához
1 ek. vanília aroma
10 dkg őrölt mandula
2 dkg vaj
2 ek. liszt
1 ek. mandula aroma
1,5 dl tej
csipet só








Minden alapja a vanília szuflénál kezdődik. Ezt megmondta Julia Child is. Egyáltalán nem vagyok nagy guru a főzésben, de ez a recept tökéletes. 

A lisztet és a tejet 2 ek. cukorral simára keverem és tűz felett 2 percig főzöm alacsony lángnál, folyamatos kevergetés mellett. 

Ezután a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját egyenként beleforgatjuk a főtt krémalapba és a fehérjét egy külön tálba tesszük. Ez megismételjük mind a négy tojással. 

Majd ehhez a főzz krémhez hozzáadjuk a mandula aromát,a puha vaj felét, a vaníliát és az őrölt mandulát. Mindezt kézi mixerrel összekeverem és félreteszem. 

Ezalatt a sütőt előmelegítem a legmagasabb fokozaton. 

A tojásfehérjét egy csipet sóval és egy evőkanál cukorral felverem kemény habbá. 

Ezután már csak annyi feladatunk maradt, hogy összeforgatjuk a fehérjét a sárga krémmel. 

A sütőformákat kivajazzuk majd körbeszórjuk minden oldalát kristály cukorral. Ebbe szépen beletöltjük a masszát. 

Mielőtt betennénk a sütőbe a nyers tészta szélébe az ujjunkkal készítsünk körben egy mélyedést. Így hamarabb felemelkedik a mesés szuflé. 

15-20 perc alatt a forró sütőben készre sütjük. Ilyen csodálatos végeredményt kapunk. Azonnal tálaljuk! 

Tartsatok Velem holnap is! Ünnepeljük meg együtt Julia Child 100. születésnapját valami finomsággal!



A híres szakácsnő nem állt meg a homár likvidálás témájánál, ennél tovább lépett. Ez a fotót a www.pinterest.com oldaról származik. Éppen főzőműsorában készíti elő az újabb serpenyőben kikötő különleges pácienst :-)



Bon Appétít! 

Népszerű bejegyzések