Julia Child - Burgonyaszeletek, sajttal, vajjal formában sütve-Glatte de Pommes de Terre au Fromage


Mint már korábban láthattátok imádok Julia Child recepteket kotyvasztani. Mostanság csak saját örömünkre fotó nélkül készültek finomságok a szakácsikontól, de az ünnepi hét alkalmával néhány nagyon finom és teljes mértékben bevált Julia Child finomságot tálalok Nektek. Igen ünnepi hét, mivel az idén ünnepelné 100. születésnapját a kedvenc mosolygós ételgurum. Kövessétek a hét eseményeit és egy meglepetésben is részetek lesz a hét befejeztével. 

Sajnos itthon nem övezi akkora érdeklődés a szakácsikon művészetét. Próbáltam egy Julia Child napot szervezni, de sajnos mindenütt zárt kapukat döngettem. Francia Intézet, főzőiskola, újságok... De búsulásra nincs semmi ok. Itt a blog hasábjain menyei falatok várnak rátok! 

Ez a recept egy nagyon, de nagyon egyszerű, praktikus és annál ízletesebb. Én magában is örömmel falatozom, de köretként is csodálatos. 

Ha éppen foglalt a sütő, akkor ez egy tökéletes opció a köret elkészítésére. Egy lefedhető serpenyőre van szükségünk és néhány ízletes alapanyagra.

Hozzávalók egy 20 cm-es serpenyőhöz:
7-10 dkg vaj
90 dkg főtt burgonya (0,5 cm vastag szeletek)
12 dkg Gruyére sajt 0,5 cm-es darabokra vágva
só-bors
1 tk. turbolya
1 nagy reszelésnyi szerecsendió

A burgonyát megfőzzük és 0,5 cm vastag szeletekre daraboljuk. 

A serpenyő aljába a vaj felét beletesszük, majd a burgonyaszeleteket szép sorban, kör alakban egymásra helyezzük. 

Erre jön egy réteg sajtszelet. Vékonyan sózom, borsozom és fél tk. evőkanál turbolyával megszórom az első réteget. 

Majd jön a következő réteg ugyanígy és a harmadik réteg burgonyával lezárjuk. A maradék vajat a tetejére osztjuk.

A serpenyőben lefedve ízlésünk szerint sütjük, de 45 percnél nem tovább. 

Végül a serpenyőre egy nagy tányért helyezünk és gyors mozdulattal ráborítjuk. Köretként is nagyon finom étel, de magában egy kis salátával is bátran ajánlja Julia Child. 
Érdemes kipróbálni! 

Ez a fotó a híressé vált konyhában, a múzeumban őrzött kincs berkeiben készült. Legtöbbször férje Paul Child kattintott jobbnál jobb fotókat a szakácsikonról! Kép forrása: www.pinterest.com.

Bon Appétít! 

Népszerű bejegyzések