Zöldborsós ragu pörkölt tarhonyával - Az otthon ízei


Még mindig tombol a tél, igaz egy kicsit enyhébb kiadásban.  Nagyon várom már a tavaszt, a sok friss, ropogós zöldséggel, gyümölccsel. De amíg megérkezik, addig egy egész évben főzhető, egyszerű finomsággal örvendeztetlek meg benneteket. Ideális ebéd vagy vacsora sok-sok zöldséggel, csirkehússal és persze óföldeáki pörkölt tarhonyával. Az utóbbit már mindenki a maga kedvére változtathatja: rizs, kuszkusz, tészta, durumtészta... Az otthon melegét idéző étel egy kis darabolással, némi türelemmel már a család asztalán landolhat akár ma este. Essünk neki a recept részleteinek:


Hozzávalók 6 személyre:

30 dkg csirkemell
30 dkg csiperke gomba
30 dkg vöröshagyma
50 dkg zöldborsó 
4 ek. napraforgóolaj
30 dkg tejföl
6 ek. olaj
5 ek. liszt
1 ek. só (ízlés szere
2 tk. őrölt feketebors
2 ek. őrölt paprika (csemege)
víz

A darabolandó hozzávalókat közel azonos méretűre vágjuk. Így a csirkemell, gomba, vöröshagyma esik először a kés áldozatául :-) 

Olajat melegítünk egy magas falú edényben és először a csirkehúst és a hagymát egy kicsit megpároljuk. A hús külseje fehér legyen, a hagyma pedig kezdjen üvegesedni.

Majd a gombát és borsót is hozzáadjuk az előbbiekhez. A fűszerezés marad hátra.

A tűzről lehúzzuk az edényt, a paprikával, borssal, sóval bekeverem. Majd felengedem annyi vízzel az alapot, hogy ellepje.

Ezután közepes lángon kb. 40 percig főzzük a ragunkat.

Amikor a hús tökéletesen átfőtt habarást készítünk tejfölből és lisztből a főzőlé segítségével.
Így lesz sűrű ragu a végeredmény.

Prökölt tarhonyával tálalom! Tökéletesen passzol mellé a savanyúság, de ez már mindenki saját ízlésére bízom!

Jó étvágyat!


Népszerű bejegyzések