Zöldborsós ragu pörkölt tarhonyával - Az otthon ízei
Még mindig tombol a tél, igaz egy kicsit enyhébb kiadásban. Nagyon várom már a tavaszt, a sok friss, ropogós zöldséggel, gyümölccsel. De amíg megérkezik, addig egy egész évben főzhető, egyszerű finomsággal örvendeztetlek meg benneteket. Ideális ebéd vagy vacsora sok-sok zöldséggel, csirkehússal és persze óföldeáki pörkölt tarhonyával. Az utóbbit már mindenki a maga kedvére változtathatja: rizs, kuszkusz, tészta, durumtészta... Az otthon melegét idéző étel egy kis darabolással, némi türelemmel már a család asztalán landolhat akár ma este. Essünk neki a recept részleteinek:
Hozzávalók 6 személyre:
30 dkg csirkemell
30 dkg csiperke gomba
30 dkg vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
4 ek. napraforgóolaj
30 dkg tejföl
6 ek. olaj
5 ek. liszt
1 ek. só (ízlés szere
2 tk. őrölt feketebors
2 ek. őrölt paprika (csemege)
víz
A darabolandó hozzávalókat közel azonos méretűre vágjuk. Így a csirkemell, gomba, vöröshagyma esik először a kés áldozatául :-)
Olajat melegítünk egy magas falú edényben és először a csirkehúst és a hagymát egy kicsit megpároljuk. A hús külseje fehér legyen, a hagyma pedig kezdjen üvegesedni.
Majd a gombát és borsót is hozzáadjuk az előbbiekhez. A fűszerezés marad hátra.
A tűzről lehúzzuk az edényt, a paprikával, borssal, sóval bekeverem. Majd felengedem annyi vízzel az alapot, hogy ellepje.
Ezután közepes lángon kb. 40 percig főzzük a ragunkat.
Amikor a hús tökéletesen átfőtt habarást készítünk tejfölből és lisztből a főzőlé segítségével.
Így lesz sűrű ragu a végeredmény.
Prökölt tarhonyával tálalom! Tökéletesen passzol mellé a savanyúság, de ez már mindenki saját ízlésére bízom!
Jó étvágyat!
Ezután közepes lángon kb. 40 percig főzzük a ragunkat.
Amikor a hús tökéletesen átfőtt habarást készítünk tejfölből és lisztből a főzőlé segítségével.
Így lesz sűrű ragu a végeredmény.
Prökölt tarhonyával tálalom! Tökéletesen passzol mellé a savanyúság, de ez már mindenki saját ízlésére bízom!
Jó étvágyat!