Vajban sült kelbimbó dióval bolondítva
A tavasz és a nyár kecsegtet talán a legtöbb zöldséggel, de télen sem kell bánkódnunk. Csak egy kicsit kreatívabbnak kell lenni a rendelékezésre álló alapanyagok terén.
Vadételt készítettem Fecóm névnapjára és ezt az egyszerű fogást ötlöttem ki. Nem egy bonyolult művelet, viszont annál finomabb.
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
50 dkg kelbimbó
1 ek. só
3 l víz
10 dkg dióbél
10 dkg vaj
4 ek. olívaolaj
- Majd kiszedem, lecsepegtetem és hagyom kihűlni a zöld kis golyóbisokat :-)
- Ezután egy sütőtálat kivajazok és negyedekbe/félbe vágom a kelbimbókat, megszórom dióval.
- A maradék vajat rákockázom és meglocsolom az olívaolajjal.
- 30 percre sütőbe rakom és közepes lángon sütöm.
- Melegen tálalom a hús, köret mellé, de még másnap hidegen is igazán finom csemege!