2015. január 16., péntek

Vajban sült kelbimbó dióval bolondítva


A tavasz és a nyár kecsegtet talán a legtöbb zöldséggel, de télen sem kell bánkódnunk. Csak egy kicsit kreatívabbnak kell lenni a rendelékezésre álló alapanyagok terén. 

Vadételt készítettem Fecóm névnapjára és ezt az egyszerű fogást ötlöttem ki. Nem egy bonyolult művelet, viszont annál finomabb. 

Hozzávalók kb. 2-3 személyre:

50 dkg kelbimbó
1 ek. só 
3 l víz
10 dkg dióbél
10 dkg vaj 
4 ek. olívaolaj

  • A kelbimbókat megmosom és egészben lobogós sós vízbe dobom kb. 5 percre a zöldségeket. 
  • Majd kiszedem, lecsepegtetem és hagyom kihűlni a zöld kis golyóbisokat :-) 
  • Ezután egy sütőtálat kivajazok és negyedekbe/félbe vágom a kelbimbókat, megszórom dióval. 
  • A maradék vajat rákockázom és meglocsolom az olívaolajjal.
  • 30 percre sütőbe rakom és közepes lángon  sütöm.
  • Melegen tálalom a hús, köret mellé, de még másnap hidegen is igazán finom csemege!