2014. március 17., hétfő

Kakaó egy kicsit másképpen


Legutóbbi belvárosi túránkon beszabadultunk a Rózsavölgyi Csokoládé üzletébe. Csokoládék mellett pörkölt kakaóbabot is sikerült venni. Az utolsó 10 dkg-ot sikerült magamévá tenni. 

Sütemények, italok nagyszerű alapanyaga. El is döntöttem, hogy most igazi kakaót készítek a babból. 

Hozzávalók 2 db 2 dl-es bögréhez: 
4 dl tej
10 szem kakaóbab
csipet fahéj
2 ek. nádcukor

Egy mozsárban összetöröm a kakaóbabokat a nádcukorral és a fahéjjal együtt. Már az illata is csábító. 
Majd egy edénybe öntöm és felengedem hideg tejjel.
Összekavarom a lábas tartalmát, majd forrásig melegítjük. 
Ízlés dolga, hogy valaki leszűri-e a végén a kakaót vagy éppen szeretné a fogai között érezni a megmaradt kakaóbab darabkákat. Én az utóbbira szavazok. Egy keserűbb itókát kapunk az eredeti alapanyagot felhasználva, de mindenképpen különleges élményben lesz részünk!
Esti filmnézéshez tökéletes társ lehet akár egy kis tejszínhabbal megfejelve!