Medvehagymás lángos
Elkészítési idő: Kb. 30 perc kelesztés + 15 perc sütés
50 dkg liszt
4 dl langyos víz
1/2 csomag élesztő
1 ek. cukor
1 tk. só
3 ek. felaprított medvehagymaolaj vagy zsír a sütéshez
- Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
- Majd sima, de nem híg tésztát keverünk a fentiekből. Letakarjuk a tálat a lángos alapunkkal és 30 percig kelesztjük.
- Olajozott felületre öntjük a tésztát és olajos kézzel 6 egyenlő részre osztjuk. Majd néhány percig pihentetjük.
- Bő, forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát egy-egy percig aranybarnára sütjük.
- Krémes tejföllel tálaljuk.
Ennél jobban nem is indulhat a reggel :-)