Donum Terrae teszt zsűrije



A Donum Terra teszt zsűrije gasztronómiai berkekben ismert szakemberekből tevődik össze. Vass Ildikó, Hadarik Rita, Kocsi Bálint neve nem cseng ismeretlenül a kulináris élvezetek kedvelőinek körében. Szeretnénk megköszönni az ítészek áldozatos munkáját és azt, hogy 3 héten keresztül bábáskodnak majd a verseny felett.
Most röviden bemutatom a három remek szakembert.  Mindannyian szakmájukban kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhetnek, emellett pedig a Donum Terrae termékek tapasztalt használói. 

Vass Ildivel nyitom a sort.
Ildi 22 éve dolgozik szakácsként. Véleménye szerint nem a legkönnyebb női szakma ez a hivatás, de mindig igyekezett minőségi helyeket választani, hogy tudását bővíthesse a szakma tapasztalt mestereitől. Többek között a Dunapark cafe, Kogart, Articsóka, Robinson étterem konyhájában sajátította el a szakma fogásait. Ildi jelenleg az AHA Catering konyhafőnöke Harmath  Csaba mellett. Megjegyzem igényes csúcsgasztronómiát képviselnek a hazai piacon catering szolgáltatásukkal. Számos hazai nagy cég található a megbízóik között. 
Folyamatos fejlődés, megújulás jegyében mostanában egyre többször kap zsűritagunk olyan feladatot/ felkérést, melyben glutén- és/vagy laktózmentes ételeket kell készítenie. Számára egy új világ nyílt meg ezen probléma kiküszöbölésével és egyre mélyebbre ássa magát a téma szakmai részében. Örömmel használja konyhájában a Donum Terra hidegen préselt magolajokat és magkrémeket.

A magánéletében Ildi párja szintén szakács, hisz ki más is tudná elviselni a vendéglátós bolondériát.

Hadarik Rita következő zsűritagunk. 
Ritát, mint gasztrobloggert ismerhettük meg. A sikeres Rita Konyhája blogot vezeti, mely egészséges receptjeivel vált híressé a hazai olvasók körében. Baba-mama konyha, gluténmentes receptek, videón végigkövethető fogások, érdekes cikkek és természetesen egészséges összetevőkből álló ételek találhatóak az oldalon. 2010-ben blogja elnyerte az Év honlapja különdíját.
Aztán 2013. nyarán egy hirtelen jött ötletből tulajdonostársával Juhász Krisztina táplálkozási tanácsadóval megnyitották az ország első reform és gluténmentes ételbárját, a KÖLEST.
A KÖLES-ben 100 %-ban gluténmentes alapanyagokból főznek. Ebbe az ételbárba a lisztérzékenységben érintettek is biztonsággal mehetnek reggelizni, ebédelni, vagy egy finom salátát enni. 
A KÖLES nem egy egyszerű étterem. Közösségi tér is, ahol kiállítások, kóstolók (lásd néhány hete a Donum Terrea magolajok és magkrémek kóstolóját tartották itt),  találkozók, beszélgetős rendezvények kapnak helyet. A KÖLES ételbárban Donum Terrea termékeket használnak. Látogassatok el 1071 Budapest, Kertész u. 41. szám alá és teszteljétek le ti is az egészséges finomságokat.
Rita emellett számtalan versenyben vett már részt, mint játékos és zsűritag egyaránt.
A magánéletben két gyönyörű kisfiú édesanyja. 

Kocsis Bálint harmadik ítészünk.
A legtöbben a mesés CSIKOS lekvárokról ismerhetitek Kocsis Bálintot. Ő alkotta meg az ezt az egyedülálló márkát. Egészséges összeállítások, különleges ízvilág található a CSIKOS lekvárcsaládban: ilyen kedvenc például a feketeerdő dzsem és a csersznyelekvár virágszirmokkal. Emellett cukormentes lekvárok is vannak a talonban és chutneyk is készülnek.
Bálint nem csak ezen a területen jeleskedik. Mesterszakács és a Balatonfői Yacht Klub konyhafőnöke. Különleges és kreatív menüsorokkal, tematikus vacsorákkal kápráztatja el az éhes vendégeket. Megéri legalább egyszer betérni a hozzá és megkóstolni az általa készített ételeket. Bálint lelkes Donum Terrae használó. Mind az étteremben, mind pedig a saját családi konyhájában örömmel alkalmazza a magolajokat és a magkrémeket.
Bálint a folyamatos fejlődés híve. Képzéseken, tréningeken vesz részt, sőt előadásokat is tart az egészséges életmód jegyében. Termékeit az ország, sőt a világ számtalan pontján megtalálhatjátok.
Magánéletében három tündéri gyermek édesapja és egy remek nő férje. Számára mindennél fontosabb családja. 

Bálinttal már olvashattatok egy teljes interjút itt a blogon.

Népszerű bejegyzések