Medvehagyma zsírban lesütve
Éppen a medvehagyma szezon végére
sikerült bevásárolnom két óriási csomag medvehagymát. Aki még
nem hallott erről a növényről, itt bővebben olvashat róla.
Amint hazaértem rögtön a
tartósításon kezdtem gondolkozni. Az Erdőkóstoló című blogot
örömmel olvasgatom. Nem is olyan régen egy kis összefoglalóba
botlottam az oldal hasábjain a medvehagyma tartósításáról.
Én a zsírban való lesütést
találtam a legjobb ötletnek. Ezzel tartósíthatom is a felaprított
zöldet és egyben finom csemegeként is szolgálhat. Olyan kettő az
egyben praktika.
Elkészítési idő: maximum 30 perc
Hozzávalók 2 kicsi üveghez
10 dkg medvehagyma
15 dkg sertés-,liba- vagy tyúkzsír
1/2 tk. só
¼ tk őrölt fekete bors
- A medvehagymát apróra felvágjuk. Nagyobb mennyiségben például késes multigépbe is belerakhatjuk a leveleket és egy kis áram segítségével már szép apróra össze is tudjuk kaszabolni a zöldeket.
- Majd egy serpenyőbe helyezzük az aprított medvehagymát a zsírral együtt. Én sertészsírt használtam ebben az esetben.
- Picit sózzuk és borsozzuk, majd kb. 5-10 perc alatt összeolvasztjuk a leveleket a zsírral. Nem sütjük sokáig, nem a kiszárítás a célunk.
- Igen sokoldalúan felhasználható ebben a formában a szezonális növény. Például pogácsákba, húsokhoz, egyszerű kencének... Érdemes kipróbálni
Tipp:
Puha kenyérre vagy kalácsra kenve
fogyasszuk a medvehagymás zsírt egy kis paradicsommal megkoronázva. Igazán ízletes!
A piros kis tálkát és a szalagot ti is megvásárolhatjátok a BUTLERS webshopjában vagy üzleteiben.
C EST SI BON mini felfújt forma piros ide kattintva elérhető.
Szalagokat a dekorációs kellékek között válogathattok.
A piros kis tálkát és a szalagot ti is megvásárolhatjátok a BUTLERS webshopjában vagy üzleteiben.
C EST SI BON mini felfújt forma piros ide kattintva elérhető.
Szalagokat a dekorációs kellékek között válogathattok.