Váci piac


 Már jó néhány alkalommal megfordultam a váci piacon és a bolhapiacon, de eddig még fotómasina nem akadt a kezembe. Most is itthon felejtettem, de nővérem megmentetett és néhány képet készíthettem az ő gépével.
A piacmustráim során az első alkalom volt, amikor nem fogadtak kitörő örömmel az árusok. Ennek is el kellett jönni egyszer. Nem értettem a tiltakozás mivoltát. Talán ennyi illegális termék talál itt gazdára? Tudom kihozták a törvényt, hogy beleegyezés szükséges a fotóhoz blablabla..., de most őszintén. Én a blogomon megjelenő beszámolókkal kinek ártok? Sőt! Próbálok mindenki az adott kofákhoz, termelőkhöz irányítani és vinni az árusok és a gusztusos termékeik hírét. Vagy csak pusztán az emberi rosszindulatúság munkálkodott. Tudjátok nagyanyáink büszkék voltak, ha valahol írtak a saját piacukról vagy éppen megtiszteltetésnek tartották, ha lekattintotta őket egy fotós az utókor számára. 
Ezen tovalendülve azért bemutatom ezt a takaros kis piacot Nektek.

 Főbb információk:
A gyönyörű váci főtér sarkán található a piac a Fehérek temploma mögött. A piac két oldalról közelíthető meg. Gyalog pár perc alatt átérünk a Káptalan utcáról a Március 15. térre a piacon keresztül. A Káptalan utca felől fizetős parkoló is a vásárlók rendelkezésére áll, rögtön a piac bejáratánál. De a környező utcácskákban is találhatunk helyet.
Különleges hangulata van az épített üzletek és a pultok sorának.
Cím: 2600 Vác, Káptalan u. 5.
Nyitvatartás:
H-P: 06.00 - 16.00
Szo: 06.00 - 13.00
V: 06.00 - 10.00
Bolhapiac, kéthetente:
V: 10.00 - 13.00

A takaros kis piacon minden megtalálható. A legjobban a virágos sort szeretem. Most is hoztunk egy szép csokor margarétát a vázába az egyik tündéri idős nénitől.Még most is itt pompázik az asztalon a csokor. Sajnos az otthoni virágoskertünk igen messze van, így legalább egy csipet természetet lopok a lakásba. Furcsa, de soha nem onnan vásárolok, hol az emberre próbálják tukmálni az árut, hanem akik kedvesen, mosolyogva, szerényen kínálják portékáikat. 


A zöldség és gyümölcs kínálat igen szép. Egészséges, friss alapanyagokat vásárolhatunk. Az árak átlagosnak mondhatók itt Pest vonzáskörzetében. Én mindig szeretek az őstermelők árui között szétnézni. Lehet, hogy nem olyan nagy a választék, de mindenképpen törődéssel, odafigyeléssel nevelgetik ezeket a növényeket. 

Számtalan kedves, mosolygós termelővel lehet találkozni a piacon. Méz, friss fűszer- és gyógynövények, tojás, hentesáru, füstölt finomságok, befőttek arzenálja várja a vásárlókat. 
Emellett még a takaros kis piactéren hentesüzletek, savanyúságos, halas, tejtermékeket árusító termelők is fellelhetők. 
A hely hangulata egyedülálló. Nem túl nagy alapterületen sok-sok minőségi termékre tehetünk szert.


Egyet kérek az árusoktól. Nem mindenki ellenség, aki fotómasinával lép közéjük. Személy szerint puszta jó szándékból szeretném a piac hírét vinni. Mert igenis minőségi alapanyagokat lehet beszerezni sok-sok kedves termelőtől és a helyszín sem mindennapi. Igazi autentikus vásártér a templom szomszédságában. 
A személyes negatívumok ellenére jó szívvel ajánlom ezt a piacot! A termékekkel nem adódott problémám, az árusok többsége közvetlen, segítőkész! Egy próbát mindenképpen megér.

Népszerű bejegyzések