Narancsos-kakukkfüves sült sárgarépa


A tegnap mézes-mustáros hús mellé úgy passzol ez a köret, mint egy tökéletes kés a profi szakács kezébe. A titok itt is a sütőzacskó. Nálam gyakran a praktikum és a lustaság győz, amikor ehhez a hőálló tasakhoz folyamodok. Mindent beledobálok és irány a sütő. 

 

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg sárgarépa
2 db narancs
1 ek. friss kakukkfű
1/2 kk. őrölt fekete bors
1 kk. só 




  • A sárgarépát megtisztítjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk és a sütőzacskóba tesszük. 
  • A kakukkfüvet durvára aprítjuk és megszórjuk a sárgarépát. Továbbá meghintjük a zöldségeket sóval és borssal. 
  • Majd két darab narancsot a tenyerünkkel kicsit megnyomva a konyhapulton végighengergetünk, hogy minél több lét nyerjünk ki. Ezután kettévágjuk a narancsokat és a sárgarépára nyomkodjuk a narancsok levét! 
  • Végül összekötjük a zacskó száját, "átmasszírozzuk" benne a sárgarépát a fűszerekkel együtt. 
  • Egy sütőtálba tesszük a zacskót, szépen elterítjük és kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Meleg köretként tálaljuk!



Népszerű bejegyzések