Epres- mozzarellás saláta
Beindult a nagy grillszezon. Sütkérezünk a szabad ég alatt, amikor időnk engedi. A szaftos húsok mellé dukál valami saláta is. Úgy döntöttem, hogy a héten epres finomságokkal leplek meg benneteket, ha már dübörög a szezon. De nem hagyományos módon, hanem salátában, hús mellé, villám levesben... Várjátok ki a végét! :-)
Az első recept egy saláta lesz. Nem szokványos, viszont hihetetlenül ízletes. Marhahús és csirkehús mellé egyaránt ajánlom! Nálam titkos befutó :-)
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre a salátához:
25 dkg eper
10 dkg retek
20 dkg jégsaláta
25 dkg mini mozzarella
Hozzávalók az öntethez:
2 ek. mustár
2 ek. virágméz
1 db citrom
0,5 dl olívaolaj
Tálalás előtt frissen őrölt borssal megszórjuk a salátát!
- Az epret és retket megmossuk. Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk nagyságtól függően. A retket vékonyan felszeleteljük.
- A jégsalátát kisebb darabokra aprítjuk ízlés szerint. Szeretem, mert ropogós ez a fajta, de bármelyik leveles saláta vagy éppen készen kapható keverék jól passzol hozzá.
- A mozzarellákat megfelezzük és szintén a salátához adjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az alapanyagokat és a következő öntettel locsoljuk meg.
- Egy kisebb (kb. 2 dl-es) befőttes üvegbe beleöntünk 0,5 dl olívaolajat, 1 darab citrom reszelt héját és kifacsart levét, 2 ek. virágmézet és 2 ek. mustárt. Az üveg tetejét rácsavarjuk és alaposan összerázzuk a dresszingünk alanyagait. Így szép homogén lesz.
- Tálalás előtt meglocsoljuk az elkészített öntettel a salátát és frissen őrölt borssal enyhén fűszerezzük! Igazi nyári csemege!
Jó étvágyat kívánok hozzá!