Puha ágy és finom reggeli a Piros Csizma panzióban - Barangolások horvát Baranyában


Ízekben gazdag napunk végén egy kellemes csúzai szálláshely felé vitt az utunk. A Piros Csizma panzió egyszerű, kényelmes, jól felszerelt pihenőhelynek bizonyult számunkra. Étteremként is működik a hely, sőt saját borospincével is rendelkezik, így az éhes vándorok helyi specialitásokat is falatozhatnak és hozzá jó bort kortyolgathatnak. Egy ünnepség végére érkeztünk szálláshelyünkre. Túlnyomóan magyar ajkú lakosok élnek horvát Baranya ezen részén. Fiatalok, néptáncosok magyar nótákat énekeltek és mulattak a piros muskátlikkal övezett teraszon. Jó volt hallgatni őket, leginkább betársult volna az ember hozzájuk. Csend, nyugalom, béke! Ez várt ránk éjszaka, majd indult a nap. Reggeli előtt egy kis sétát tettünk Fecómmal a településen. 



Reggeli vártak bennünket az étteremben. Mint később megtudtok a hozzánk csatlakozó horvát gasztrobloggerektől az itt felszolgált ételekhez az alapanyagokat próbálják helyi termelőktől beszerezni. Tehát itt is odafigyelnek a termékek minősége mellett a helybeliekkel való együttműködésre. 

A reggelink igen tartalmas volt. Zöldségek, sült kolbász, szalonna, kulen, kétféle házi sajt, lekvár, vaj, krémes túró... Mindenből kóstolhattunk, ha akartunk. 
Már készültünk is a következő állomásunkra a reggeli után! Kollár Lajos pincéje felé vettük az irányt! Gyertek velem, megéri! 



Piros Csizma


  • Maršala Tita 101
  • 31308 Suza
  • Horvátország

  • T: +385 31 733 806







Népszerű bejegyzések