Tejfölös-gombás hús pörkölt tarhonyával


Horgásztúránkon sok-sok finomság rotyogott a fazékban. Egy egyszerű, otthon konyhai körülmények között is elkészíthető ételt hozok most Nektek a szabad ég alól.

Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 3-4 személyre:

50 dkg sertéscomb
25 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek. étolaj
1 pohár 12%-os tejföl  (150 g)
3 csapott ek. liszt
só és őrölt fekete bors
víz

30 dkg tarhonya (http://net-teszta.hu/tarhonya__kozepes_meretu_)
étolaj
víz


A sertéscombot felkockázzuk körülbelül 2x2 cm-es darabokra vagy vékony (1 cm széles) csíkokra. A formát mindenkinek a saját ízlésére bízzuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

4 ek. étolajat rakunk egy magasabb falú edénybe, beleöntjük a húst és a vöröshagymát. 4-5 perc alatt kevergetés mellett kicsit megpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és feltesszük közepes lángon körülbelül 40 percre főni.

Közben a gombát megtisztítjuk, felnegyedeljük és félretesszük.

A pörkölt tarhonyát elkészítjük. 4-5 ek. étolajon egy magasabb falú serpenyőben közepes lángon pirítani kezdjük a tarhonyát. Amikor egy kis színt kap a tészta, megsózzuk ízlés szerint (nálunk kb. 1/2 tk. só) és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tésztát. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz el nem fő és a tarhonya pergős nem lesz.

Amikor letelik a 40 perc a hús főzésénél, akkor behabarjuk. A tejfölt egy kis főzőlével és 3 csapott evőkanál liszttel simára keverünk. Ezt hozzáöntjük a lábas tartalmához és további 20 percig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a felnegyedelt gombát is. Így megelőzzük azt, hogy a gombát túlságosan megfőzzük és ne maradjon tartása.

Tálaláskor a pörkölt tarhonyával együtt kínáljuk!



Válogassatok az Óföldeáki Tésztaüzem tarhonyái közül! Három méretben és kiváló minőségben vásárolhatjátok meg ezeket a terméket itt: http://net-teszta.hu/termek/10026:tarhonya_kozepes_meretu
Én csak ezt használom! 

Népszerű bejegyzések