2016. április 12., kedd

Szójaszószos egytál sok zöldséggel




Készül a szójaszószos, sok zöldséges vacsora! Most éppen padlizsánból, cukkiniből, sárgarépából 1 csomag rizzsel és 30 dkg marhacombbal! Villám megoldás egy fáradt nap végére. Az utóbbi időben gyakrabban került asztalra egy-egy sulis nap végén. Tápláló, de mégis egészséges és különleges.

 


Hozzávalók 2 személyre
Elkészítési idő: 30 perc

1db padlizsán
3 db közepes sárgarépa
1 db cukkini
30 dkg marhacomb
0,5 dl szójaszósz
6 ek. olívaolaj
10 dkg rizs






A marhacombot kisebb kockákra vágjuk (kb. 2x2 cm) vagy tetszés szerint 1x3 cm-es csíkokra. Egy serpenyőbe olívaolajt öntünk, felforrósítjuk és a húst belerakjuk. Közben a rizst felrakjuk főni. 

A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos darabokra vágjuk, felkockázzuk azokat. 

A húshoz először a sárgarépát adjuk. Ez a legkeményebb. A hússal együtt tud így puhulni. Körülbelül 10 percig együtt sütjük a hússal. 

Majd hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt is. Ekkor meglocsoljuk a serpenyő tartalmát a szójaszósszal és körülbelül 10 percig tovább sütjük az egészet. 

A megfőtt rizst hozzákeverjük a húsos-zöldséges alaphoz. Igény szerint még egy kevés szójaszósszal meglocsolhatjuk az elkészült ételünket! Melegen tálaljuk!



Nyomtasd ki a bejegyzést!