2016. április 6., szerda

Fűszeres zöldségchips avokádó mártogatóssal


Íme a recept az adásban készült zöldségchipshez. Egészséges és finom!

2 db kicsi cékla
2 db sárgarépa
1 db kicsi zeller
1 db kicsi karalábé

színes bors
olívaolaj

1 db érett avokádó
10 dkg túró
1 pohár joghurt
1 lime leve

bors


1. A céklát, sárgarépát, zellert és karalábét megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk belőlük. 

2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe rakjuk egymás mellé a szeleteket. 

3. Színes bors és só keverékével vékonyan megszórjuk a zöldségeket és egy kis olívaolajjal nagyon enyhén meglocsoljuk. A legjobb, ha olajsprayt használunk. Így egyenletesen, kis mennyiségben kap az olajból és nem áztatja a chipsünket. 

4. Légkeveréses sütőben magas hőfokon (kb. 220 °C) maximum 5 percig sütjük. Érdemes közben ránézni. Minden sütőnél ki kell tapasztalni a megfelelő hőfokot. A lényeg, hogy gyorsan, magas hőfokon süssük a zöldségeket. Amikor kisült a chipszünk egy tálba halmozzuk és a következő mártogatóst készítjük el hozzá. 

5. 1 db érett, puha avokádó belsejét kiszedjük, 5 dkg túróval együtt villával összetörjük, hozzáadunk 1 kis pohár joghurtot, 1 lime levét, sót és borsot ízlés szerint. Alaposan összekeverjük és a zöldségchips mellé kínáljuk!