Kétkezes kalácsszendvics málnás paradicsomlekvárral, kecskesajttal és szalámival


Néhány hete egy nagyon kedves felkéréssel kerestek meg a Herz képviseletében. A feladat egy szendvics megalkotása volt, cserében pedig egy igazán ínycsiklandozó csomaggal lettem gazdagabb. "Igazából nem is nekem szólt a csomag", hanem a Férjemnek, aki azt szereti, ha kolbászból van a kerítés! :-) Nagyon köszönjük! 
Végül az egy szendvicsből kettő lett. Egy nőiesebb ízkombináció és egy férfiasabb, markánsabb, de mégis gourmet összeállítás készült. 

De mielőtt a recepttel megismerkednétek, előtte bevezetlek benneteket egy kicsit a Herz világába!

RÖVIDEN A HERZ MÁRKÁRÓL

Herz Ármin hajózási vállalkozó olasz mesterektől leste el a szalámi gyártásának fortélyait, majd hazatérése után, 1888-ban gyárat alapított. Az éghajlat és a társadalmi adottságok gondos tanulmányozása után Budapestre, a Duna közvetlen közelébe telepítette gyárát, kihasználva a folyó által biztosított speciális klímát, s a lendületes fejlődésnek induló főváros adta lehetőségeket.
Herz számításai beváltak, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a nemespenésszel borított téliszalámi rövid idő alatt sikertermékké vált, s az 1896-os Millenniumi Kiállításon Nagydíjat nyert. 1900-ban a téliszalámi a Párizsi Világkiállításon is Nagydíjat kapott, sőt még az Európai Unióban is az ún. Oltalom alatt álló földrajzi jelzés eredetvédelem alatt áll (Budapesti téliszalámi néven).
Képekkel együtt itt található a hivatalos történet: http://herz.hu/hu/marka/tortenet és még sok más! 


Hozzávalók 1 daraboz:
1 db mini fonott kalács  (max. 15 dkg)
4 szelet Herz midi téliszalámi
5 szelet kecskesajt
1/2 ek. házi vaj
4 levél lolo rosso saláta  (méretfüggően kevesebb v. több)
5 db koktélparadicsom
10 szem málna
3-4 rozmaringlevél
1 ek. balzsamecet
1 ek. cukor

Elkészítés:

- A kalácsot kettévágjuk és megkenjük mindkét oldalát vajjal.

- A kalács alsó részére lolo rosso salátaleveleket fektetünk, majd felváltva rá egy szelet kecskesajt és egy szelet szalámi. Azonos vastagságú mindkettő. 

- Végül meglocsoljuk az alábbiak szerint elkészített málnás paradicsomlekvárral: egy edénybe a koktélparadicsomokat felnegyedeljük, a málnákat egészben hozzáadjuk a rozmaringlevelekkel, megszórjuk 1 ek. cukorra és meglocsoljuk egy evőkanál balzsamecettel. Maximum 3 perc alatt összerotyogtatjuk az egészet. Ezek után meglocsoljuk az egésszel a szalámi és a sajt tetejét. 

- Zárásként befedjük a kalács másik felével! Izgalmas ízkombináció!

Népszerű bejegyzések