Tejszínes- vargányás szarvasragu medvehagymás nokedlivel
Ha csak 45 perce van az embernek és némi szarvascomb pihen a hűtőben, akkor két személyre igen egyszerűen frenetikus vacsorát lehet rittyenteni. Olyat, amelyet nagyon sokáig emlegetni fogtok! Ha pedig a vadhús és a tejszínes - kapros kombótól idegenkedtek, akkor egyáltalán nem tegyétek. A legínyencebb vadászoknak is ízleni fog. A medvehagymás nokedli receptjét megtaláljátok a hétfői bejegyzésben!
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg szarvascomb
25 dkg vargánya
10 dkg vaj
1 ek. aprított kapor
4 dl tejszín
8 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt borókabogyó
A szarvashúst vékony csíkokra vágjuk, a vargányát megmossuk és felkockázzuk nagyobb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy nagy serpenyőbe beletesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a felaprított hagymákat.
Sózzuk, borsozzuk a húst és egy negyed teáskanál őrölt borókabogyóval megszórjuk. Kb. 10 percig folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a húst.

Medvehagymás galuskát készítünk hozzá és azonnal fogyaszthatjuk!