Tejszínes- vargányás szarvasragu medvehagymás nokedlivel


Ha csak 45 perce van az embernek és némi szarvascomb pihen a hűtőben, akkor két személyre igen egyszerűen frenetikus vacsorát lehet rittyenteni. Olyat, amelyet nagyon sokáig emlegetni fogtok! Ha pedig a vadhús és a tejszínes - kapros kombótól idegenkedtek, akkor egyáltalán nem tegyétek. A legínyencebb vadászoknak is ízleni fog. A medvehagymás nokedli receptjét megtaláljátok a hétfői bejegyzésben!

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg szarvascomb
25 dkg vargánya
10 dkg vaj
1 ek. aprított kapor
4 dl tejszín
8 gerezd fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma

őrölt fekete bors
őrölt borókabogyó

A szarvashúst vékony csíkokra vágjuk, a vargányát megmossuk és felkockázzuk nagyobb darabokra.

A vöröshagymát  és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 

Egy nagy serpenyőbe beletesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáadjuk a húst és a felaprított hagymákat. 

Sózzuk, borsozzuk a húst és egy negyed teáskanál őrölt borókabogyóval megszórjuk. Kb. 10 percig folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a húst. 

Ezután hozzáadjuk az előzőekhez aprított kaprot, a felkockázott vargányát és felöntjük a tejszínnel. Kb. további 20 percig főzzük a ragunkat. Lehúzzuk a tűzről és egy kicsit hagyjuk hűlni. A vaj miatt szépen besűrűsödik a finom ragu. Utólag még ízesíthetjük az egészet egy kis friss kaporral és sóval!

Medvehagymás galuskát készítünk hozzá és azonnal fogyaszthatjuk!




Népszerű bejegyzések