Lecsós szűzérmék sütőben sütve
Még maradt néhány üveg lecsó a nyári munícióból, így egy adagnyit felhasználtam ehhez az ételhez. Szaftos, omlós lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szűzpecsenye
1 üveg lecsó
20 dkg vöröshagyma
1 liter paradicsomlé
só
őrölt fekete bors
15 dkg füstölt szalonna
➽ A füstölt szalonnát felkockázzuk és egy nagy serpenyőben elkezdjük belőle kisütni a zsírt.
➽ A szűzpecsenyét 2 ujjnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és a kevés zsírt engedett szalonnakockák mellé rakjuk a serpenyőbe ezeket a szeleteket. Kb. 5 perc alatt a húsok mindkét oldalára egy kis kérget sütünk.
➽ Egy tűzálló tepsibe sorakoztatjuk a húsokat szépen egymás mellé, majd megszórjuk a szalonnakockákkal és meglocsoljuk a kisült zsírral az egészet.
➽ 2 közepes vöröshagymát megtisztítunk, elfelezzük azokat, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezzel megszórjuk a szűzérméket.
➽ Magában is igazán finom lesz a végeredmény a szaft és az omlós hús miatt, de adhatunk hozzá hagyományos rizs vagy burgonyaköretet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
