2018. március 25., vasárnap

Lecsós szűzérmék sütőben sütve


Még maradt néhány üveg lecsó a nyári munícióból, így egy adagnyit felhasználtam ehhez az ételhez. Szaftos, omlós lesz a végeredmény. 

Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre: 

1 kg szűzpecsenye
1 üveg lecsó
20 dkg vöröshagyma
1 liter paradicsomlé

őrölt fekete bors
15 dkg füstölt szalonna

➽ A füstölt szalonnát felkockázzuk és egy nagy serpenyőben elkezdjük belőle kisütni a zsírt.

➽ A szűzpecsenyét 2 ujjnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és a kevés zsírt engedett szalonnakockák mellé rakjuk a serpenyőbe ezeket  a szeleteket. Kb. 5 perc alatt a húsok mindkét oldalára egy kis kérget sütünk.

➽ Egy tűzálló tepsibe sorakoztatjuk a húsokat szépen egymás mellé, majd megszórjuk a szalonnakockákkal és meglocsoljuk a kisült zsírral az egészet.

➽ 2 közepes vöröshagymát megtisztítunk, elfelezzük azokat, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezzel megszórjuk a szűzérméket.

➽ Végül ráöntünk a tepsi tartalmára 1 üveg lecsót és 1 liter paradicsomlevet. Lefedjük alufóliával és közepes fokozaton 90 percig sütjük letakarva(4-es fokozat gázsütő vagy kb. 200 °C villanysütő).
 
➽ Magában is igazán finom lesz a végeredmény a szaft és az omlós hús miatt, de adhatunk hozzá hagyományos rizs vagy burgonyaköretet. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!





További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/


  Nyomtasd ki a bejegyzést!