Paradicsomos – étcsokoládés nyúlragu






Egy angol vadételes szakácskönyvben találtam egy spanyol alapokon nyugvó receptet és mindezt egy magyar konyhában készítettem el. Szóval abszolút multikultúrális vadrecept következik. Természetesen, ha nem lapul a hűtőben vadnyúl, akkor a háziból is mennyei lesz. Ragadjunk fakanalat és készítsük el együtt ezt az izgalmas receptet.
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személyre:

1 db vadnyúl/ házi nyúl
4 ek. olívaolaj
10 dkg vöröshagyma
őrölt fekete bors
3 ek. liszt
1 tk. szárított kakukkfű
1/4 kk. őrölt borókabogyó
2 dl vörösbor
1 l passzírozott paradicsom
10 dkg étcsokoládé



10 dkg étcsokoládé

➽ Nagyobb darabokra vágjuk. Külön a combok, gerinc akár több részletre bontva. Egy éles bárd és kész jól fog jönni ehhez a munkához. 

➽ Sózzuk és őrölt fekete borssal megszórjuk a húsokat, majd lisztbe forgatjuk vékonyan ezeket és egy nagy fazékban (kb. 5 liter) 4 ek. olívaolajat hevítünk. Erre rátesszük a húsokat és kérget pirítunk rájuk. 

➽ Ezután hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, 1/4 kk. őrölt borókabogyót, a 1 liter passzírozott paradicsomot,
2 dl vörösbort. Alaposan összekeverjük az egészet és fedő alatt közepes lángon kb. 80-90 percet főzzük közepes fokozaton.

➽ Ha eltelt a 1,5 óra, akkor ellenőrizzük, hogy mennyire puha a hús. Ha már majdnem jó, akkor a felkockázott étcsokoládét is hozzáadjuk és tovább főzzük az egészet kb. 15 percet, majd levesszük a tűzről a ragut.

➽ Krumplipürével vagy akár gyorsan elkészíthető kuszkusszal plusz egy pohárka vörös borral tálaljuk. Izgalmas, érdekes ízkombináció. Először furcsa lesz a csokoládé íze és illata, de egy próbát megér. Több külföldi vadételes receptben olvastam már ezt az étcsokoládés változatot. Volt aki szarvassal, vaddisznóval és nyúllal is elkészíti ezt a receptet. Idegen országok vadgasztronómiájával is ismerkedni. Sok-sok újdonságot tanulhatok! 



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             

  Nyomtasd ki a bejegyzést!


Népszerű bejegyzések