Paradicsomos – étcsokoládés nyúlragu
-
Egy angol vadételes szakácskönyvben találtam egy spanyol alapokon nyugvó receptet és mindezt egy magyar konyhában készítettem el. Szóval abszolút multikultúrális vadrecept következik. Természetesen, ha nem lapul a hűtőben vadnyúl, akkor a háziból is mennyei lesz. Ragadjunk fakanalat és készítsük el együtt ezt az izgalmas receptet.
- Elkészítési idő: 2 óra
- Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db vadnyúl/ házi nyúl
- 4 ek. olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- só
- 3 ek. liszt
- 1 tk. szárított kakukkfű
- 1/4 kk. őrölt borókabogyó
- 2 dl vörösbor
1 l passzírozott paradicsom - 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
- ➽ Nagyobb darabokra vágjuk. Külön a combok, gerinc akár több részletre bontva. Egy éles bárd és kész jól fog jönni ehhez a munkához.
- ➽ Sózzuk és őrölt fekete borssal megszórjuk a húsokat, majd lisztbe forgatjuk vékonyan ezeket és egy nagy fazékban (kb. 5 liter) 4 ek. olívaolajat hevítünk. Erre rátesszük a húsokat és kérget pirítunk rájuk.
- ➽ Ezután hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, 1/4 kk. őrölt borókabogyót, a 1 liter passzírozott paradicsomot,
- 2 dl vörösbort. Alaposan összekeverjük az egészet és fedő alatt közepes lángon kb. 80-90 percet főzzük közepes fokozaton.
- ➽ Ha eltelt a 1,5 óra, akkor ellenőrizzük, hogy mennyire puha a hús. Ha már majdnem jó, akkor a felkockázott étcsokoládét is hozzáadjuk és tovább főzzük az egészet kb. 15 percet, majd levesszük a tűzről a ragut.
- ➽ Krumplipürével vagy akár gyorsan elkészíthető kuszkusszal plusz egy pohárka vörös borral tálaljuk. Izgalmas, érdekes ízkombináció. Először furcsa lesz a csokoládé íze és illata, de egy próbát megér. Több külföldi vadételes receptben olvastam már ezt az étcsokoládés változatot. Volt aki szarvassal, vaddisznóval és nyúllal is elkészíti ezt a receptet. Idegen országok vadgasztronómiájával is ismerkedni. Sok-sok újdonságot tanulhatok!
Nyomtasd ki a bejegyzést!