Tunéziai mandula golyó
A tunéziai gasztronómia világában kalandozva egy különleges desszerttel is megismerkedtünk. Mint a korábbi bejegyzésben már említettem Mohamed Boujelben tunéziai séf
segítségével kaphattam egy kis ízelítőt a helyi konyhából. A mai bejegyzésben egy egyszerű, de mégis különleges desszerttel ismerkedhettek meg.

Hozzávalók 4 főre:
300 gr őrölt mandula
150 gr kristálycukor
1,5 dl víz
½ teáskanál piros és zöld színű természetes ételszínezék
2 cl rózsavíz
néhány szem dió a díszítéshez
Elkészítés
➽ A cukorsziruppal kezdjük. Tegye egy lábasba a vizet és a cukrot a vaníliával és a rózsavízzel főni. Addig főzzük ezt a szirupot, amíg sűrű masszát nem kapunk.
➽ Az egyik masszát ízesítés nélkül hagyjuk, a másodikhoz zöld ételfestéket, a harmadikhoz pedig pirosat keverünk és összegyúrjuk külön-külön azokat.
➽ Mindegyik színű masszából csípünk egy kicsit és a három színt összegyúrva egy gombócot formázunk belőle. Ez így autentikus, de akár szét is bonthatjuk színenként a mandulás alapunkat és külön-külön golyókat formázunk belőle.
➽ Végül kristálycukorba forgatjuk a golyókat és dióval díszítjük a tetejüket.
