Bazsalikom szirup
Ebben a bejegyzésben elmesélem nektek, hogy miért vetemedtem bazsalikom szirup készítésre és a roppant egyszerű receptet is megosztom veletek.
A hétvégén Gyöngyösön jártunk és egy fantasztikus ebédet fogyasztottunk el a Bori Mami étteremben. Hűsítő italként pedig kértem egy epres - bazsalikomos limonádét. A bazsalikom csak szirup formában volt jelent az italban, de üdítően friss volt. Kapható boltban is bazsalikom szirup, de az otthon változat is igazán egyszerű.

Hozzávalók kb. 2 db 3 dl-es üveghez:
1 csésze 4 dl-t jelent az esetemben
1 csésze cukor
1 csésze friss bazsalikomlevél
1 csésze víz
➽ A cukrot és a vizet egy edénybe összeöntjük és szirupot főzünk belőle. Addig főzzük, amíg bugyogni nem kezd a cukorszirup.
➽ Ekkor hozzáadunk 1 csésze frissen mosott bazsalikomlevelet a sziruphoz és 15 percig főzzük így.
➽ A tűzről lehúzva befedjük az edényt és így hagyjuk kihűlni.
➽ Hidegen üvegekbe töltjük a bazsalikom szirupot és egy-két hétig fogyasztás előtt érleljük.
➽ Vannak akik a szirupba turmixolják a leveleket és vannak, akik csak leszűrik egyszerűen. Ez már ízlés kérdése.
➽ Nincs más dolgunk végül, mint egy mennyei és hűsítő limonádét készíteni ezzel a kivonattal.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
